Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drže posljednje mjesto na ljestvici

Derby County ponovo kažnjen oduzimanjem bodova

Sheffield United v Derby County - Sky Bet Championship - Bramall Lane
Simon Bellis
16.11.2021.
u 23:24

Klub kojeg s klupe vodi Wayne Rooney kažnjen je zbog kršenja financijskih pravila EFL-a. Derby je još na početku sezone kažnjen oduzimanjem 12 bodova nakon što je proglasio stečaj

Engleska nogometna liga (EFL) kaznila je drugoligaša Derby County oduzimanjem dodatnih devet bodova, pa sada taj klub drži posljednje mjesto na ljestvici Championshipa s minus tri boda.

Klub kojeg s klupe vodi Wayne Rooney kažnjen je zbog kršenja financijskih pravila EFL-a. Derby je još na početku sezone kažnjen oduzimanjem 12 bodova nakon što je proglasio stečaj.

Derby je nakon 17 kola uvjerljivo na začelju s minus tri boda, a zona spasa udaljena je 18 bodova.

"Cilj EFL-a tijekom ovog procesa bio je osigurati da se načela propisa poštuju u ime svih klubova. Kako bi se procijenila sportska sankcija koja je bila primjenjiva na ova kršenja, prethodni P&S slučajevi su pažljivo pregledani i iz njih su preuzete smjernice," kazao je izvršni direktor EFL-a Trevor Birch.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije