Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODO U DINAMU 5,5 GODINA

Dečko koji je kopao po smeću potpisao za Dinamo

inter
Željko Hladika
09.01.2010.
u 18:39

Eduardo da Silva za vrijeme oporavka od ozljede u svom je Brazilu upoznao Luiza Paula Hilaria Dodoa. Postali su prijatelji, a danas je taj Dodo postao nasljednik Eduarda u napadačkom redu Dinamu.

Potpisao je ugovor na 5,5 godina s plavima. Još kad bi postao i tako učinkovit kao Dudu bilo bi to sjajno.

- Sretan sam što sam nakon samo godinu dana igranja u Hrvatskoj dobio priliku prijeći u Dinamo, u najveći hrvatski klub. Hvala Interu, predsjedniku Laljku i Dinamu kojem ću svojim trudom i dobrom igrom najbolje zahvaliti - rekao je nakon jučerašnjeg potpisivnja ugovora Dodo.

Tako je siromašni dečko iz Ria posao napadač Dinama a oko 400.000 eura. O svojem teškom životnom putu pričao je za Večernji list.

- Ne znam ni tko mi je otac, živio sam s majkom, bilo nas je devetoro djece. Bili smo jako siromašni, živjeli smo na cesti, nismo imali ni šator, nikakav krov nad glavom - pričao je ovaj igrač koji je rođen 16. listopada 1987. u Rio de Janeiru.

On i obitelj živjeli su od prošenja na cesti.

- Znali smo skupljati i otpatke pored većih trgovina.

Eduardo mu je pomogao da dođe u Hrvatsku, prvo se okušao u Sesvetama, ali tamo je nakon polovice treninga završio tu epizodu, rekli su mu da nisu zainteresirani. No, u Interu je pokazao da ima potencijala. Kojeg će tek sada morati dokazati u Dinamu. S obzirom na svoj težak životni put, na to da je naučio kako se za sve mora boriti, mogao bi i uspjeti. Takvi znaju cijeniti ono što im život da, znaju da priliku koju dobiju morau iskoristiti. Jednom je Slaven Bilić pričao o takvim dečkima koji su gladni uspjeha, koji nisu sve dobili na dlanu. O Eduardu, Modriću, Ćorluki... koji su borili kroz život i izbornmili. Možda je i Dodo taj.

Kad je Dodo zabio hat-trick Rijeci (3. svibnja 2009.) gledao ga je prijatelj Eduardo. I tada je Dodo svom prijatelju posvetio pogotke, ispod dresa Intera imao je majicu na kojoj je kemijskom olovkom napisao zahvalu Eduardu. Naš reprezentativac mnogo je pomogao Dodu i postao mu je uzor, prije toga uzor mu je bio Ronaldinho.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Hemp
Hemp
21:21 09.01.2010.

koji ce vam kyrac ti nigger-i vise...nasi mladi igraci se zapostavljaju ili prodaju, ocete li da vam dinamo lici ko nacionalni tim afrike.... ljudi ce vam prestat dolazit na utakmice...nije to nasa tradicija, mi smo naucili na modrice, corluke, kranjcare,e, zajece zambate, rore, beare, surjake, jerkovice.... http://tinyurl.com/yaxtvdm

JO
jsulina1@optinet
00:09 10.01.2010.

Dajte mu šansu pa če se vidjeti.

OB
-obrisani-
20:07 09.01.2010.

Kad ovakvi ,kao sto su Dudu i Dodo,zaigraju za Dinamo ,uopce mi nije krivo za razliku od koje kakvih umisljenih velicina i preplacenih stranaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije