Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

De Boer: Hiddinka je pregazilo vrijeme, s njim nećemo na EP

Coach Guus Hiddink of the Netherlands reacts during the Euro 2016 qualifying soccer match against the Czech Republic in Prague September 9, 2014.  REUTERS/David W Cerny (CZECH REPUBLIC  - Tags: SOCCER SPORT)
15.10.2014.
u 07:15

- Ovo ne priliči Nizozemskoj. Situacija je jako loša, moramo krenuti od početka - okrenuo je leđa izborniku Arjen Robben

Ne jenjava bura nezadovoljstva koja se podigla u Nizozemskoj nakon poraza od Islanda (0:2). Momčad koja je u Brazilu osvojila broncu, nakon tri kola ima samo jednu pobjedu (Kazahstan), a svladali su je Češka i Island koji imaju maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu kvalifikacija za EP. Bijesni navijači najvećim krivcem za to smatraju izbornika Guusa Hiddinka, a s njima se slažu i mnogi nogometni stručnjaci.

– Uz dužno poštovanje, smatram da je Hiddinkovo vrijeme prošlo. Ima već 67 godina i ideje su mu staromodne. S njim je plasman na EP jako upitan – oštar je bio bivši reprezentativac Ronald de Boer.

Njegova brata Franka de Boera i trenera Southamptona Ronalda Koemana spominju kao moguće Hiddinkove zamjene. U trenerovu obranu stao je kapetan Robin van Persie:

– Nismo još ispali iz igre za EP, ne možemo svu krivnju svaliti na Hiddinka!

Za razliku od Van Persieja, Arjen Robben već je okrenuo leđa izborniku.

– Ovo ne priliči Nizozemskoj. Igramo loše i nemamo pravo pretvarati se da je dobro kada je situacija loša. Moramo krenuti od početka, od nule želimo li se spasiti iz ove situacije – rekao je napadač Bayerna.

Na Islandu je pak prava nogometna euforija. Napadač nizozemskog Ajaxa Kolbeinn Sigthorsson nakon utakmice kazao je da je Island mogao pobijediti i s četiri-pet pogodaka prednosti.

A velika pobjeda Islanda dokaz je da ta reprezentacija sa sjevera Europe i nije drugorazredna kako su je neki predstavljali uoči dvoboja s Hrvatskom u kvalifikacijama za SP.

>> Island šokirao Nizozemsku i slavio sa 2:0!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije