Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluke Izborne komisije

Davor Šuker ima uvjete pa ga ZNS može kandidirati za predsjednika

\'16.11.2010.,Zapresic - Prijateljska nogometna utakmica izmedju Hrvatske i Slovenije. Vlatko Markovic. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronic/PIXSELL
06.12.2010.
u 20:38

Rješavat će se tri prijepora vezana uz Udrugu prvoligaša te Dubrovačko-neretvansku i Brodsko-posavsku županiju.

U Rusanovoj će se u utorak poslijepodne sastati Izborna komisija Hrvatskog nogometnog saveza i pokušati riješiti tri prijepora koja opterećuju kampanju za predsjednika saveza.

Podsjetimo, nejasno je koja je skupština Dubrovačko-neretvanske županije bila prava – ona koja je podržala Vlatka Markovića ili pak ona druga koja se priklonila Igoru Štimcu.

Nadalje, nejasno je ima li Udruga prvoligaša pravo na svoja dva zastupnika u Skupštini – ako ima, bit će to Ivan Herak i Mile Dumančić. Napokon, treći je prijepor vezan uz broj klubova u Brodsko-posavskoj županiji. U HNS je stigao dopis da ta županija ima 101 klub, no Zadarska je županija to osporila navodeći da imaju 98 klubova! Razlika je, eto, u tri kluba, ali i u broju zastupnika u Skupštini – bude li više od 100 klubova, tada Brođani imaju tri, a ne dva zastupnika.

– Ne znam kakve ingerencije imamo u slučaju Dubrovačko-neretvanske županije, možda će se trebati uključiti i Ured za državnu upravu Dubrovačko-neretvanske županije. A nakon toga bi Verifikacijska komisija HNS-a, uoči početka skupštine, odlučila koja su dva zastupnika iz te županije legalna – rekao nam je predsjednik Izborne komisije Stanko Hautz.

Ne dobije li nijedan kandidat za predsjednika HNS-a u tri kruga glasovanja potrebnih 25 glasova na skupštini, u roku od dva mjeseca sazvat će se novo zasjedanje. Na njemu Marković i Štimac više ne bi mogli biti kandidati.

Ali to bi mogao biti Davor Šuker, samo ako ga u Skupštinu HNS-a delegira Zagrebački nogometni savez. Šuker zadovoljava uvjet da najmanje 12 mjeseci ima prebivalište u Gradu Zagrebu, što mu je bilo potrebno i kao vijećniku zagrebačke Gradske skupštine u prošlome sazivu.

Komentara 12

FC
fajter.coric
20:46 06.12.2010.

Kakve uvjete ispunjava Šuker,koja ga županija podržava ,\"KADA JE TREBAO PREDAT KANDIDATURU\"ovo je sve Mamićevo maslo ZADNJI TRZAJI MRTVACA da Šuker ima i gram poštenja u sebi nebi se u ovu borbu mješo a on u biti tu i najmanje živi i boli njega neka stvar za hrvatski nogomet njemu je bitan samo njegov džep pa ni rođeni klub Osijek nije pomogao kada mu je bilo najteže GUBA OD ČOVIKA !!!!!

SA
santos008
20:53 06.12.2010.

Boze nas sacuvaj:gladi ,rata i Stimca.

DO
don07
22:27 06.12.2010.

Šuki nam se prodao za 2 kune. bravo šuki legendo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije