Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZADAR DOLAZI GASQUET

Davisov kup: Izbornik Krajan nije ni očekivao da će Tsonga igrati

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
12.09.2016.
u 10:55

– Izgledi su nam u najmanju ruku jednaki njihovima. Na papiru, prema poretku na ATP listi, Francuzi imaju jaču momčad, ali naša su prednost domaći teren i publika na našoj strani – rekao je Krajan

Jo-Wilfried Tsonga ipak je otkazao nastup u polufinalu Davisova kupa protiv Hrvatske (Zadar, 16. do 18. rujna). Pokazalo se da je ozljeda njegova koljena iz četvrtfinala US Opena s Đokovićem (zbog čega je i predao meč) ozbiljnije naravi pa će umjesto njega u francuskom sastavu biti Richard Gasquet, u ovom trenutku 15. na ATP listi. Za našeg izbornika Željka Krajana to nije iznenađenje, još nam je prije dva dana rekao:

– Ako je Tsonga doista ozlijeđen i ako takav bude igrao, svakako da nam to može biti od pomoći, ali takvo što neće se dogoditi jer imaju previše visokorangiranih igrača da bi u polufinalu Davisova kupa dopustili da im igra netko tko nije 100 posto spreman. Zato se ne možemo previše obazirati na njegovu ozljedu.

Istina je da Gasquet u posljednje vrijeme nije u baš najboljoj formi (na US Openu protiv Edmunda u prvom kolu osvojio je samo sedam gemova), ali bi našim igračima više odgovarao Tsonga. Čilić, primjerice, protiv Tsonge ima 5-1 u međusobnim susretima, a protiv Gasqueta 1-2. No tu je još uvijek i Pouille kao peti igrač... Zato, okrenimo se sebi.

– U našem taboru situacija je odlična, ozljeda Bornina koljena ide nabolje. Željno iščekujemo taj meč jer prvi put nakon duljeg vremena igramo pred svojom publikom i vjerujem u silnu podršku s tribina. Da bismo dobili ovako težak meč, igračima će trebati svaka pomoć – napominje Krajan i ovako procjenjuje naše izglede:

– Izgledi su nam u najmanju ruku jednaki njihovima. Na papiru, prema poretku na ATP listi, Francuzi imaju jaču momčad, ali naša su prednost domaći teren i publika na našoj strani. Podrška s tribina u Davisovu kupu može pomoći igračima da iz sebe izvuku više od trenutačnih mogućnosti. Želimo li ući u finale, svi naši igrači moraju u svojim mečevima biti na vrhuncu. Uz malo sportske sreće, uvjeren sam da ćemo dobiti priliku za pobjedu.

Naši su se igrači okupili u Zadru, te kreću s treninzima u dvorani Kreše Ćosića. Poslijepodnevni trening od 17 do 17.45 bit će otvoren za gledatelje (ulaz B).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije