Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Valencia

Davidenkova serija 12-1!

Nikolaj Davidenko
AFP
02.11.2009.
u 19:54

Nikolaj Davidenko, sedmi tenisač na svijetu, impresivno je otvorio dvoranski ATP turnir u Valenciji, gdje je postavljen za drugog nositelja.

Prije nekoliko tjedana je Davidenko, uz sjajne igre, osvojio turnir iz Masters serije u Šangaju, gdje je u polufinalu pobijedio Novaka Đokovića, a u finalu Rafaela Nadala, a sada je nagovijestio slične rezultate u Valenciji.

Pobjeda protiv kolumbijskog kvalifikanta Alejandra Falle (98. na svijetu) od 6:2, 6:1 ne treba čuditi, no igra ruskog tenisača ponovno je bila na najvišoj razini.

Inače, u karijeri su ova dva tenisača igrala jednom i to u Wimbledonu 2006. godine, kada je bolji bio Falla. I u Valenciji je Falla dobro otvorio meč te je s breakom poveo 2:0.

No, odgovor Davidenka bio je strašan. Uzeo je 12 od narednih 13 gemova, s tim da je imao šansu dobiti i taj jedini izgubljeni gem.

Recimo samo da je prvi nositelj turnira Andy Murray, koji je nakon US Opena odigrao tek dva meča Davisova kupa protiv Poljske, a ostale turnire je otkazivao zbog ozljeda.

ATP Valencia, 1. kolo:

Davidenko (2) - Falla 6:2, 6:1

Garcia - Lopez - Greul 7:5, 6:2

Berdych - Mathieu 6:3, 6:4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije