Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MASTERS Ruski tenisač pobijedio Del Potra sa 6:3, 6:2

Davidenko izborio polufinale Šangaja

13.11.2008.
u 15:03

Ruski tenisač Nikolaj Davidenko plasirao se, iz Zlatne skupine, zajedno s Novakom Đokovićem u polufinale Mastersova kupa koji se igra u Šangaju.

Davidenko je u meču za plasman u polufinale vrlo lako pobijedio Juana Martina del Potra 6-3, 6-2 i tako potvrdio sjajnu formu s kojom je i došao u Šangaj.

Buđenje je predočio na ATP turniru Mastersove serije u Parizu gdje je u sjajnom četvrtfinalnom meču ispao nakon što ga je u tri seta pobijedio Nalbandian. U Šangaju je prvo svladao Tsongu, a potom je u najboljem meču dosad izgubio od Novaka Đokovića u tri seta.

Protiv Del Potra meč se lomio samo tijekom prvog dijela uvodnog seta. Davidenko je odmah na startu napravio break, ali je Del Potro sve vratio na početak smanjivši na 4-3 s oduzetim servisom.

I kada se očekivalo da bi Del Potro mogao postati ozbiljniji suparnik, uslijedilo je deset gemova od kojih je Davidenko uzeo osam. Kada je ruski tenisač smiren kao što su primjeri u Šangaju, onda daje suparnicima jako malo besplatnih poena, te je u igri s osnovne linije jači od mnogih.

Premda je Argentincu servis najjača stavka igre, nije Davidenko potpuno smirio njegov početni udarac. Del Potro nije zabio niti jedan as, osvajali su gotovo podjednako poene kada bi Argentinac ubacio prvi servis i samo se čekalo koliko će Del Potro izdržati u jako nabijenom ritmu Rusa.

Davidenka sada čeka polufinale, a Del Potra finale Davisova kupa protiv Španjolske idućeg vikenda.

Mastersov kup, Zlatna skupina, 3. kolo:
Tsonga (6) - Đoković (2) 1-6, 7-5, 6-1
Davidenko (4) - Del Potro (7) 6-3, 6-2

Redoslijed: 1. Đoković 2-1 (5-3 u setovima), 2. Davidenko 2-1 (5-3), 3. Del Potro 1-2 (2-4), 4. Tsonga 1-2 (3-5)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije