Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Priznanje legendi

Dario Šimić ispred Ćorluke najbolji plavi desni branič

\'20.07.2010.,Nova Gorica - Odigrana je druga utakmica 2. pretkola Lige prvaka. NK Luka Koper - NK Dinamo. Darijo Simic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
Sanjin Strukic/PIXSELL
21.02.2011.
u 10:09

Dario je bogatu karijeru prošloga ljeta završio u Dinamu. Oprostio se osvojenim trofejem u Superkupu

Dario Šimić (36) u našoj je anketi proglašen najboljim Dinamovim desnim braničem u 100-godišnjoj povijesti. Šimić spada među najtrofejnije Dinamove igrače (ima tri prvenstva i četiri Kupa), a bio je sudionik nekih od najvećih utakmica u novijoj povijesti plavih: protiv Partizana, zatim Ajaxa i Porta u Ligi prvaka. Taj sraz s Ajaxom u Amsterdamu najdraža je uspomena obitelji Šimić, jer ga je odlučio pogodak Darijeva brata Josipa.

Dario je istinska legenda ovoga kluba, njegovo dijete, debitant u prvoj momčadi sa 17 godina, a privrženost plavima pokazao je povratkom u Maksimir iz Monaca prošloga ljeta. Na žalost, u povratničkoj sezoni odigrao je tek nekoliko utakmica za plave. Osvojio je Superkup pobjedom nad Hajdukom u Maksimiru, a posljednju utakmicu odigrao je kod Velimira Zajeca protiv Šerifa u Tiraspolu u pretkolu Lige prvaka.

Šimić je imao i impresivnu međunarodnu karijeru. Igrao je za Inter i Milan, s kojim je sudjelovao u osvajanju dva naslova europskog prvaka, 2003. i 2007. godine. U velikom milanskom klubu proveo je šest godina.

Od svih Dinamovih igrača Dario je imao najimpresivniju reprezentativnu karijeru, zaokruživši je s čak 100 nastupa. Bio je miljenik svih izbornika, od Ćire do Bilića, nastupivši na tri svjetska i tri europska prvenstva. Na SP-u 1998. bio je sudionik ključnih bitaka za broncu.

Iza Šimića probio se najmlađi kandidat s naše liste, sjajni Vedran Ćorluka, koji je glasače osvojio izvanrednim nastupima u dvije šampionske sezone, 2005./2006. i 2006./2007., te impresivnom reprezentativnom karijerom...

Komentara 6

FE
febo
11:45 21.02.2011.

Je Dario je vrhunski igrač, Čarli je isto maestralan. No mislim da je ova anketa promašena. Prvo nogomet nekada i danas je razlika ko nebo i zemlja. Osim toga , stara generacija navijača koja je poznavala i pratila igrače \"nekada\"\" vjerojatno ne zalazi na internet i ne glasuje u navedenoj anketi , a mnogi mladi koji zalaze na internet i glasaju u anketi sigurno se ne sjećaju : Brozovića,Šikiča,Crnkovića..... ja imam podosta godina pa su mi jasna sjećanja od Cveka, Blaškovića,Bedija... ovamo , ovih prije se sjećam ali slabo kroz maglu , baš zato što ih ne poznajem kao igrače nemogu glasati za njih a moguće da je netko od njih bio maestralan... No dobro , i ja sam dao svoj glas Dariju !!!!

JR
J-RASH
15:35 21.02.2011.

Meni je kao klincu ostao u sjećanju Dževad Turković, strašan igrač, a Dario je profesionalac kakav se rijetko rađa, velika karijera bez ijedne mrlje

PP
pp
16:55 21.02.2011.

febo - u sridu...zato i nisam glasovao jer o starijima nemam pojma...ja bi isto rekao Šimić ali zato što stare ne znam pa nebi bilo pošteno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije