Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavio na Instagramu

Darijo Srna najavio povratak u okupirani Donjeck: Prigožinova pobuna probudila nadu?

Zagreb: Nogometaši Šahtara odradili trening na Maksimiru
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
24.06.2023.
u 17:44

Vođa Wagnerovaca Jevgenij Prigožin otvoreno ustao protiv ruskog vojnog vrha. Vladimir Putin je njegov poziv na ustanak nazvao oružanom pobunom, a ruske vlasti uvele su protuterorističke mjere na području između Moskve i napredujućih Wagnerovih jedinica.

Darijo Srna je objavom na Instagramu najavio skori povratak u Donjeck, grad u kojem je živio 11 godina. Tamo je stigao 2003. godine iz Hajduka, no Ukrajinu je napustio 2014. početkom sukoba na Ukrajinskom teritoriju. "Vidimo se uskoro, Donjeck", napisao je uz sliku grada. Bivši hrvatski reprezentativac trenutno radi kao sportski direktor kijevskog Šahtara.

Foto: Instagram screenshot

U međuvremenu nastavljaju se oružani sukobi na istoku zemlje, a u Rusiji se odvija dramatičan sukob plaćeničke skupine Wagner i ruske vojske. Vođa Wagnerovaca Jevgenij Prigožin otvoreno ustao protiv ruskog vojnog vrha. Vladimir Putin je njegov poziv na ustanak nazvao oružanom pobunom.

VEZANI ČLANCI:

Nije poznato je li ovakav razvoj događaja bio povod objavi bivšeg nogometaša, a kakav će biti ishod i posljedice sukoba u Rusiji tek treba vidjeti. Nakon navodne ponude amnestije svim Wagnerovim pobunjenicima koji se predaju, ruske vlasti uvele su protuterorističke mjere u regijama između Moskve i pobunjenika koji napreduju, piše The Guardian.

Razvoj događaja možete pratiti OVDJE.

VIDEO Ruski mediji umanjuju razinu oružane pobune Wagnerovaca

Komentara 1

AB
Absteiger
13:56 28.06.2023.

Nisam još čuo da postoji kijevski Šahtjor.. Koliko znam ruski, to znači rudar, a u Kievu nema rudara.. Tamo je establishment samo.. Dobro, nije ni Srna neki intelektualac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije