Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠA SKUPINA

Danska i Francuska slavile, a to je loša vijest za Hrvatsku. Jako teško ćemo do polufinala

Budimpešta: EHF Europsko prvenstvo: Danska - Island
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
20.01.2022.
u 22:19

Ovo je loša vijest za Hrvatsku jer sada Danska i Francuska trebaju još po dvije pobjede i kauboji će ostati bez polufinala.

Rukometne reprezentacije Danske i Francuske otvorile su drugi krug Europskog prvenstva pobjedama, dok je Hrvatska izgubila od Crne Gore i praktički ostala bez izgleda za plasman u polufinale.

Danska je u važnom dvoboju pobijedila Island sa 28-24, dok je Francuske bez većih problema porazila Nizozemsku sa 34-24.

>> Pogledajte izjave naših rukometaša nakon poraza

Island je bolje ušao u susret, vodio je 4-2, 6-4, no Danska je u drugom dijelu prvog poluvremena zaigrala daleko bolje okrenuvši rezultat u svoju korist. U 25. minuti Danska je stigla do tri gola viška (15-12), a u 28. minuti je imala i +4 (17-13). U nastavku susreta aktualni svjetski prvaci su držali prednost i na koncu slavili sa 28-24.

Dansku su do pobjede predvodili Mathias Gidsel s devet golova, te Lasse Svan i Mikkel Hansen sa po pet pogodaka. Odličan je bio i Kevin Moller sa 14 obrana. U islandskim redovima najefikasniji je bio  Omar Ingi Magnusso s osam  golova.

 

Francuska nije imala previše problema protiv jednog od najugodnijih iznenađenja dosadašnjeg dijela EP-a. Olimpijski pobjednici su sjajno ušli u susret i nakon pet minuta igre vodili su 5-0. Nizozemska se uspjela vratiti i na polovici prvog dijela približila se na samo pogodak zaostatka, a u 24. minuti i izjednačiti na 12-12. Ipak, do kraja  poluvremena je Francuska napravila seriju 3-0 za 15-12.

U drugom dijelu aktualni olimpijski prvaci nisu dozvolili nikakvo iznenađenje i na kraju su slavili sa 10 golova razlike. Francusku su do pobjede predvodili Yanis Lenne s osam golova, te Nicolas Tournat s pet pogodaka, dok je Vincent Gerard sakupio 13 obrana. U nizozemskim redovima Kay Smits i Dani Baijens su zabili po četiri gola.

Ovo je loša vijest za Hrvatsku jer sada Danska i Francuska trebaju još po dvije pobjede i kauboji će ostati bez polufinala. Hrvatska u subotu igra s Danskom i porazom bi definitivno ostala bez polufinala.

RASPORED NAŠE SKUPINE

22. 1. 2022.
15.30      CRNA GORA –  NIZOZEMSKA
18.00      FRANCUSKA – ISLAND
20.30      DANSKA – HRVATSKA

24. 1. 2022.
15.30      HRVATSKA – ISLAND
18.00      DANSKA – NIZOZEMSKA
20.30      CRNA GORA – FRANCUSKA

26. 1. 2022.
15.30      CRNA GORA – ISLAND
18.00      HRVATSKA – NIZOZEMSKA
20.30      DANSKA – FRANCUSKA

Dvije najbolje reprezentacije iz svake od glavnih skupina idu u polufinale. Trećeplasirani sastavi razigravaju se za 5. i 6. mjesto, a ostale reprezentacije završavaju natjecanje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Komentara 2

DU
Deleted user
23:00 20.01.2022.

MA koje polufinale? Mi smo znali prije tekme s crnogorcima da minimalno bod protiv njih i posle toga tri pobjede nas vodi u polufinale a sad kad smo izgubili e onda nemamo nikakve sanse. Pogotovo jer i Danska i Francuska izgleda puuuuno bolja od nas.

RA
radolizem
22:43 20.01.2022.

Naš finale su utakmice protiv Islanda i Nizozemske. Danci će nas rutinski pobijediti. Na kraju će ispasti da smo očekivano izgubili od Francuza i Danaca, a da nas je samo Crna Gora iznenadila. Hrvoje Horvat će ostati izbornik ako pobijedimo Island i Nizozemsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije