Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE U BRATISLAVI I U HRVATSKOJ

Danas u podne veliki tulum na Trgu bana Jelačića

Slavio je i Drele
import
05.12.2005.
u 01:17

Pobjedu naših tenisača u Davisovu kupu Zagrepčani su popratili mirno, uglavnom u svojem domu. Tek pokoja ispaljena petarda na Trnju, Borongaju i Trešnjevci praskom je dojavila o velikoj pobjedi naših tenisača.

Trg bana Jelačića počeo se puniti tek pola sata nakon završetka dvoboja. Sa štandova na Trgu zamirisale su kobasice, počelo se točiti pivo i kuhati vino, a mladi su zasjeli za stolove prepričavajući detalje pobjedničkog meča u Slovačkoj. U Kaptol centru Ančić i Ljubičić davali su intervju - njihova su ozarena lica dominirala na televizoru, ton je bio prekriven žamorom u kafiću.

- Očekivali smo pobjedu, no mislili smo da će sve biti riješeno ranije. Ljubičić nas je iznenadio, no zato je Mario uspio spasiti stvar - komentirao je Marko, koji je odlučujući meč pratio sa svojim društvom u tomu kafiću.

Prodavačica kestena uz telefonske govornice na Trgu kupce je obavještavala što je netom čula: - Bit će sutra velika fešta na Trgu! Na tramvajskoj postaji na središnjem zagrebačkom trgu nekoliko postarijih Zagrepčana raspredalo je o mečevima koji su naš teniski tim doveli do finala. - Da je Safin igrao u polufinalu, možda ne bismo bili danas u Slovačkoj. Eto, što ti znači sreća... No, baš nas briga, naši su tenisači i službeno najbolji na svijetu!

Naravno, i oduševljeni hrvatski navijači u Bratislavi, koji su na tribinama znatno pridonijeli pobjedi Ljube i Marija, također su dobrano napunili bratislavske pivnice i praznili tamošnje krigle, ne samo u bazi u Gremiumu. Zaslužili su dati si oduška, ne zalijeva se Davisov kup svaki dan. Ni svaku noć...


Sviraju Prljavci, Baruni i Oliver

Najbolja svjetska teniska reprezentacija, osvajači Davisova kupa, stiže danas u Zagreb. Ljubičić, Ančić, Karlović, Ivanišević i izbornik Pilić u zračnoj će luci Pleso biti oko 11 sati. Slavljenička kolona krenut će potom na Trg bana Jelačića, na kojem će se prirediti veliko slavlje. Uz naše zlatne rekete, u programu će od 12 sati nastupiti i Prljavo kazalište, Baruni i Oliver. (J. P.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije