Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon o sportu

Damir Štimac: Igračima više pomažem pravno

'20.06.2008, Stadion Ernst Happel, Bec, Austrija - Cetvrfinalna utakmica izmedju Hrvatske i Turske reprezentacije. Hrvatska je usla u cetvrfinale pobjedama nad Austrijom, Poljskom i Njemackom, te je o
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
19.05.2012.
u 21:30

Između Darija Srne i Štimaca nikakav ugovor ne postoji. Igor je Srni pomogao još kao 15-godišnjem dječaku, poslije se u Srninoj karijeri pojavljivao Damir. Taj je odnos više obiteljski, a ne menadžerski

Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sportu donosi i promjenu definicije menadžera u sportu. To znači da se menadžerom više ne bi smatrao samo netko tko posreduje pri prijelazu igrača iz kluba u klub, nego i onaj koji ima bilo kakav ugovor sa sportašima. Točnije, sportskim menadžerom smatrat će se svaka fizička i pravna osoba koja ima sklopljene ugovore o ulaganju u sportaše iz kojih potražuje sadašnje i buduće prihode. Jasno je, ministar Željko Jovanović želi tako iz Dinama i hrvatskog nogometa maknuti Zdravka Mamića, koji je u javnosti spominjao svoj ugovor s Eduardom. A dokaže li se financijska veza Darija Srne s Damirom Štimcem, njegov brat Igor ne bi mogao biti izbornik zbog sukoba interesa.

Damir Štimac ne spori da je imao građanske ugovore s nekim igračima i da će ga dotaknuti dopune Zakona o sportu.

– U dijelu medija već je počela hajka oko Igorova statusa, a dopune Zakona još nisu stupile na snagu. Usto, ne zna se ni Igorov status. Istina je da imam građanske ugovore s nekim igračima te da nastojim izići iz tog posla. To se zna, od toga ne treba bježati niti bilo što kriti. Igračima sam više od pomoći kao pravni savjetnik. Posljednji ugovor potpisao sam prije pet-šest godina s Tičinovićem, od tada sam posvećen pravnim poslovima – rekao je Damir Štimac.

Kad je riječ o Dariju Srni i odnosu sa Štimcima, valja reći da nikakav potpisani ugovor ne postoji. Igor je Srni pomogao još kao 15-godišnjem dječaku, poslije se u Srninoj karijeri pojavljivao Damir, ali isključivo kao savjetnik. Taj je odnos više obiteljski, nema veze s menadžerstvom.

Komentara 2

C5
c523h231
21:36 19.05.2012.

Hehehehe...\"obiteljski odnosi\"! Ma ovi stimci pucaju od postenja ko severina od...

JA
JackRussell
09:30 20.05.2012.

A zašto Jovanović ne donese zakon po kojem se zabranjuje mobbing u klubovima? Hajduk bi po tome odavno bio izbačen iz lige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije