Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONA U LITVI

Mulaomerović: Muški smo podnijeli sve teškoće

Damir Mulaomerović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/5
24.02.2016.
u 10:04

S obzirom na sve probleme s ozljedama i odlascima igrača, a otišli su nam Mavra, Kuridža i Zubac, nismo puno ni kukali, kaže trener Cibone

Da je u pitanju nogomet, činilo bi se to nemogućom misijom, no sva sreća – ipak je riječ o košarci i o litavskom Juventusu protiv kojeg Cibona večeras (18.30) u Litvi ima sasvim dobre izglede. Barem je u to uvjeren njen trener Damir Mulaomerović:

– To je momčad s kojom možemo ravnopravno igrati, a da bismo pojačali izglede za prolaz, valjalo bi već u prvoj utakmici oduzeti suparniku prednost domaćeg terena. Dakako, u košarkaškoj zemlji kakva je Litva to neće biti nimalo lako, posebice jer je riječ o atipičnoj momčadi koja nema klasičnog centra, nego igra s dvije brze četvorke. To nam može predstavljati problem, ali može biti i naša prednost ako ih budemo znali napasti preko naših centara braće Žižić.

Fibin Eurokup je sada prioritet

S obzirom na to da u preostala dva kola ABA lige Cibona igra sa Zvezdom i Budućnosti, osmina finala Fibina Eurokupa, koji je dosad bio usputno natjecanje, ovog je trenutka apsolutni prioritet.

– U ABA ligi osigurali smo zacrtano, a to je opstanak, i prioritet je ovo natjecanje da našim talentiranim klincima Žižiću, Slavici i Šišku omogućimo da se u Europi okušaju na još jednoj stubi više. I za klub u cjelini bilo bi vrlo vrijedno da se probijemo u četvrtfinale jer to donosi i neke novce.

Otkako je na Ciboninoj klupi naslijedio Slavena Rimca, Mulaomerović je u ABA ligi upisao skor 7-4, u Fibinu Eurokupu 3-3, a u Ćosićevu kupu 1-1 što iznosi ukupnih 11-8.

– S obzirom na sve probleme s ozljedama i odlascima igrača, a otišli su nam Mavra, Kuridža i Zubac, zadovoljan sam kako smo igrali i kako izgledamo, ali i time kako su igrači prihvatili moj način rada jer se vidio određeni pomak u pristupu i motivaciji. Neke teške situacije podnosili smo muški, bez prevelikog kukanja, svjesni da samo na terenu možemo mijenjati stvari.

Ma koliko to bio stresan posao, čini se da se Mula dobro osjeća u koži trenera Cibone.

– Nije mi bilo svejedno preuzeti momčad u neugodnom trenutku, no radim što volim i to u klubu koji je obilježio moju karijeru. Premda sam ja tek na trenerskom početku, siguran sam da ti momci od mene mogu nešto naučiti.

Od svih poraza najteže mu je pao onaj od Zadra, u polufinalu Ćosićeva kupa, jer je osjećao da mu je nešto uzeto.

Oduzima se atraktivan element

– Nemam potrebe komentirati suđenje jer sucima je rečeno kako da postupaju, ali imam potrebu usmjeriti pažnju košarkaške struke na problem zakoraka i rollinga. Ako se to sve sudi, onda se time ovom sportu oduzima jedan atraktivan element. A time su najviše traumatizirani bili naši najmlađi igrači Žižić i Slavica. Kad bismo im oduzeli taj rolling sa zakorakom, ni Kobe Bryant i Tony Parker ne bi mogli dominirati kao što to čine. To pravilo doista nije sretno rješenje – zaključio je Mulaomerović.

>> Cibona traži 'break' protiv Juventusa

Komentara 2

Avatar links
links
10:32 24.02.2016.

juventus jučer igrao protiv Bayerna a već danas sa Cibonom, strašan klub

Avatar antefrancetic
antefrancetic
14:57 24.02.2016.

Turski smo podnijeli sve teskoce....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije