Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijeli na čelu

Burić: Motivacija mojih igrača bila je ogromna. Ćuk: Odlazimo uzdignutog čela

Hajduk - Lokomotiva
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/5
24.10.2015.
u 21:45

Prva pozicija je nagrada za naš rad, ponekad moram prekidati treninge, jer moji igrači idu nevjerojatnim tempom - kazao je Hajdukov trener Damir Burić.

Hajduk je dobio ono što je i tražio, svladao je Lokomotivu i privremeno, s nadom da će Dinamo izgubiti bodove u Rijeci, zasjeo na prvo mjesto. Posljednji put Hajduk je bio prvi na tablici prije dvije godine, tada je sredinom listopada u Kranjčevićevoj pobijeđen Hrvatski dragovoljac, a u Poljudu je krajem listopada savladana Lokomotiva (3:1) za potvrdu prve pozicije.

Pobjeda od 2:1 (1:0) stigla je zahvaljujući odličnom Tinu Sušiću, njegova forma je impresivna, i rastrčanom Franu Tudoru, koji je pogodio za tri boda u 65. minuti nakon asistencije Milića. Ali, u toj akciji veliki dio posla odradio je Sušić.

- Ovo što smo na prvom mjestu je nagrada za naš rad, ponekad moram i zaustaviti moje igrače na treningu, jer idu nevjerojatnim tempom. Neće nas zavarati ovo prvo mjesto, idemo dalje, moramo ostati fokusirani. Znao sam da će biti teško, ova utakmica bila je važna za nas. Vidio sam veliko htijenje kod mojih igrača, motivacija je bila velika. Prvo poluvrijeme bilo je dobro, onaj primljeni gol nas je malo poljuljao. Nije bitno što nam je prekinuta serija bez primljenog gola, najvažnija je pobjeda, pregrmio bih da smo primili i tri gola, a pobijedili - rekao je Hajdukov trener Damir Burić.

U Poljudu se igralo s dosta tempa, nije to bilo nešto pretjerano kvalitetno, no može se reći da su Hajduk i Lokomotiva igrali iznad hrvatskog prosjeka. Splićani su u vodstvo došli u 29. minuti, Ukrajinac Bilyy nenadano je povukao loptu, došao do šesnaesterca Lokomotive, uposlio Sušića, koji je lijevom nogom pogodio "malu mrežicu" Zelenikinih vratiju.

A u 54. minuti zaustavljena je serija Lovre Kalinića, koji je kapitulirao nakon 775 minuta. Mrežu Hajduka, zatresao je Franko Andrijašević, nevjerojatno je da ga nitko nije čuvao. Šutirao je glavom, sam ko' duh, nije ni skočio. Tako je zaključena velika Kalinićeva serija, koja je trajala od Lokomotive do Lokomotive. Podsjetimo, prije ovog Andrijaševićevog gola Kalinić je posljednji put savladan također protiv Lokomotive, gol je zabio Kolar. Tako je to u životu, tko će kome ako neće svoj svome, i Kalinić i Andrijašević su Solinjani.

- Hajduk je želio biti na prvom mjestu nakon dugo vremena, čestitam im na tome. Mi smo htjeli pokazati da i u Lokomotivinoj mladosti ima kvalitete, vjerujem da smo uspjeli u tome. Mi s poljudske ljepotice odlazimo uzdignutog čela - kazao je Lokomotivin trener Sreten Ćuk.

Sada slijedi zanimljivo kolo, "bijeli" dočekuju Rijeku, a u susjedstvu, u Parku mladeži kod Splita gostuje Dinamo.

>>Burić optimističan: Bit će napeta borba s Dinamom u prvenstvu

Komentara 8

GM
Gusta magla
09:03 25.10.2015.

Nerazumijem kako se nekog moze proglasiti prvim a da kolo lige jos nije kompletirano......ili je to samo da sebe utjese.

Avatar peet
peet
07:51 25.10.2015.

Opet euforija, atmosfera, zatim kmecanje, prijetnje sucima, za sve ce biti kriv Mamic i Suker. Sve vec vidjeno i nista novo. Uzivajte u toliko zeljenom PRVOM mjestu.

DU
Deleted user
10:06 25.10.2015.

Iako Lokosi znaju da su oštečeni ne plaću po novinama. Kalinić je trebao dobiti crveni karton za svoj start kad je izletio s gola i zaustavio napadača Lokomotive.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije