Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vođa na terenu

Dalić: Vedran je bio jedan od naših najvažnijih igrača u Rusiji

Vedran Ćorluka i Zlatko Dalić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
10.08.2018.
u 15:37

Iza Vedrana je impresivna, velika reprezentativna karijera te mu u ime Saveza zahvaljujem na svemu što je pružio u hrvatskom dresu - rekao je Šuker

Hrvatski stoper Vedran Ćorluka oprostio se reprezentacije. Dokapetan vatrenih završio je reprezentativnu karijeru nakon 103 odigrane utakmice u najdražem dresu.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik Zlatko Dalić podržali su Čarlijevu odluku te mu zaželjeli sve najbolje u budućoj karijeri.

Vedran Ćorluka i Zlatko Dalić
1/38

- Vedran je dugi niz godina bio okosnica reprezentacije s kojom je ostvario puno lijepih uspjeha i prije Rusije. Drago mi je zbog njega što se oprostio sa stilom, srebrna medalja sa Svjetskog prvenstva najveća je nagrada za sve ono što je pružio u dresu Hrvatske kroz svoja 103 nastupa - izjavio je Davor Šuker za službenu stranicu HNS-a i dodao:

- Iza Vedrana je impresivna, velika reprezentativna karijera te mu u ime Saveza zahvaljujem na svemu što je pružio u hrvatskom dresu. Vrata hrvatskog nogometa uvijek će mu biti otvorena, a želim mu puno zdravlja i uspjeha u nastavku igračke karijere.

Hrvatski izbornik također poštuje Vedranovu odluku.

- Razgovarao sam s Vedranom prije nekoliko dana, objasnio mi je svoja razmišljanja i najavio ovu odluku koju apsolutno poštujem. Bez obzira na to što nije puno igrao, Vedran je bio jedan od naših najvažnijih igrača u Rusiji. Svojim primjerom postavio je standard da niti jedan pojedinac nije važniji od reprezentacije i zaista mu skidam kapu s koliko je energije, strasti i emocija podržavao ekipu, kako je odrađivao treninge, držao atmosferu i onda vrhunski odradio svoj posao na terenu. Presretan sam što je impresivnu reprezentativnu karijeru mogao završiti na najljepši mogući način u Rusiji, zaslužio je to svime što je dao reprezentaciji - rekao je izbornik Dalić i zaključio:

- Više od 10 godina bio je nezamjenjivi prvotimac Hrvatske, jedan od najvažnijih igrača i prirodni lider na terenu i izvan njega. Ostat će zapamćen kao jedan od najboljih hrvatskih stopera svih vremena, perfektan tehnički i taktički. Želim mu sve najbolje u nastavku igračke karijere i zahvaljujem na izuzetnoj suradnji u proteklom razdoblju.

>> Pogledajte glazbene hitove vatrenih

Komentara 16

KO
koraknaprijed
15:50 10.08.2018.

Za Corluku treba biti mjesta u reprezenataciji ako nista drugo neka nosi vodu igracima, bez njega nema tima.

DU
Deleted user
16:21 10.08.2018.

Vedrane, kapa dolje! Mnogi ne shvaćaju da i na klupi može biti važan igrač. Ponosan sam na Tebe i želim Ti sve najbolje u životu. Sad imaš vremena pa se posveti pravljenju bar troje Čorluka.

TO
Tomi0713
17:34 10.08.2018.

Carli hvala na svemu a najvise na primjeru kako se bori za svoju zemlju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije