Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SISCIA - Izbačeni iz Europe

'Da smo varali, ne bismo kupili avionske karte'

'sis...240408...sisak..rukomet..siscia-nexe..tihomir baltic(s loptom)...nerijesiva zagonetka za goste snimio nikola cutuk'
'nikola cutuk-vecernji list'
18.11.2009.
u 16:05

Igrače je razočarala kazna, ali to ih neće poljuljati u nastojanju da i dalje budu u vrhu hrvatskog rukometa.

I dok je sisačka rukometna javnost podijeljenog mišljenja o tome jesu li rukometaši Siscije zasluženo kažnjeni zbog neodlaska u Ukrajinu na utakmicu 3. kola Challenge kupa, uprava, igrači i stručno vodstvo kluba složni su u tome da je za njihov neodlazak u Zaporožje bilo debelih razloga.

– Da smo mislili varati, ne bismo kupili avionske karte i uplatili osiguranje za igrače i za to potrošili više od 100 tisuća kuna. No, kada smo doznali kakvo je stanje u Ukrajini i da je Zaporožje epicentar širenja svinjske gripe, u interesu zdravlja naših igrača donijeli smo tu tešku odluku.

- Čelnicima EHF-a poslali smo medicinsku dokumentaciju za naših pet igrača koji su imali simptome svinjske gripe, no rukometni moćnici bili su nemilosrdni – kaže sportski direktor Siscije Ivo Šimac.

Iz Siska prema sjedištu EHF-a još nije otišla žalba na kaznu od 10 tisuća eura i dvije godine izbacivanja iz europskih natjecanja, no u roku od tri dana bit će poslana.

Na pitanje hoće li, kada su nastale nove okolnosti, Siscia zadržati postojeće igrače, Šimac je odgovorio:

– Sada nije vrijeme za takva pitanja, jer nitko od nas u upravi kluba ne razmišlja na taj način. Mi u klubu nastavljamo dalje u prvoligaškim natjecanjima kao da se ništa nije dogodilo, a nadamo se da će i naša žalba ipak malo omekšati čelnike EHF-a.

Ključne riječi

Komentara 1

MI
milton
16:50 18.11.2009.

tipično za hrvate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije