Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DARIO CVITANIĆ Potencijalni hrvatski reprezentativac nije rekao konačno ne Argentini

Cvitanić: Možda ću igrati za Hrvatsku, a možda i za Argentinu

03.12.2008.
u 16:26

U razgovoru za Ajaxovu službenu internetsku stranicu Dario Cvitanić (24), argentinski nogometaš s hrvatskom putovnicom, obznanio je da bi teško odbio poziv novog izbornika - Argentine.

Iako je dao riječ izborniku Hrvatske Slavenu Biliću i predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću da će se staviti na raspolaganje hrvatskoj reprezentaciji te je zbog toga po hitnom postupku ishodio domovnicu, napadač amsterdamskog Ajaxa sada kaže da ne zna što bi učinio da mu dođe Maradonin poziv.

Novinaru je objasnio da je već neko vrijeme dostupan HNS-u, no da ga dosad Hrvati još nisu zvali.

- Iskreno, ne znam što bih učinio da me prvi sada pozove Maradona. No, to se sigurno neće tako skoro dogoditi budući da sad ne igram pa oko toga ne treba ni dramatizirati. U svakom slučaju, možda ću igrati za Hrvatsku, možda za Argentinu - kazao je Cvitanić i dodao:

- Kad je argentinska reprezentacija u pitanju, siguran sam da je Maradona pravi čovjek za taj posao. Mislim, štoviše, da smo baš njega trebali. Boljeg motivatora ova argentinska momčad nije mogla dobiti.

Iza Cvitanića petotjedno je razdoblje oporavka. Ozlijedio se u 13. minuti domaće utakmice s NEC-om, nakon što mu je trener Marco van Basten odlučio po drugi put ove sezone pružiti priliku od početka utakmice. Napuknuo mu je mišić zadnje lože. Sada je ponovno spreman za nastup.

- Pretrpio sam istu takvu ozljedu već u Argentini. Nažalost, ozljede su u nogometu prirodna stvar. Šteta, jer paralelno sa mnom bio je ozlijeđen i Huntelaar, tako da bih dobro došao momčadi. Sreća pa je Luiz Suarez odlično odradio posao, za sve nas. Nadam se da bih mogao zaigrati u napadu Ajaxa kod Volendama u nedjelju.

Kod Volendama Van Bastenova momčad ove je sezone već gostovala u kupu. Ispali su u produžetku (pobjeda domaćih 1:0), a nakon dvoboja mnogi su se Cvitanićevi suigrači žalili na umjetnu podlogu.

- Umjetna podloga nije zdrava. Jako loše utjeće na mišiće u nogama i zglobove. No, što je, tu je. Očekujem da ćemo ovaj put pobijediti. Priželjkujem naša tri boda i svoj prvijenac u Ajaxovu dresu - zaključio je potencijalni hrvatski reprezentativac.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije