Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
školska federacija

Čustonja prvi Hrvat u ISF-u

Hrvoje Čustonja
ISF
06.07.2012.
u 12:15

Glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza (HŠSS-a) Hrvoje Čustonja postao je prvi hrvatski predstavnik, ujedno i najmlađi član Izvršnog odbora Međonarodne školske sportske federacije (ISF).

Čustonja je izabran na Skupštini ISF-a, koja se održala od 28. lipnja do 1. srpnja 2012. u Antigua City-ju u Gvatemali. Skupština je okupila 90 sudionika iz 45 zemalja diljem svijeta, a Hrvatska je dobila sve pohvale za ulazak u rukovodeće tijelo organizacije.

– To je velika stvar za našu zemlju. Predstavnici ISF-a iskazali su veliko povjerenju u rad  HŠSS-a osobito nakon vrlo uspješne organizacije Svjetskog školskog rukometnog prvenstva koje smo organizirali u Varaždinu u travnju ove godine. To natjecanje proglašeno je najbolje organiziranim u 40 godina povijesti održavanja ISF-a rukomet – izjavio je Čustonja.

HŠSS i drugim rezultatima iskazao se na međunarodnom planu: hrvatske školske ekipe tijekom 2012. sudjelovale su na 5 školskih sportskih prvenstava u inozemstvu, na natjecanju u stolnom tenisu u Italiji osvojena je srebrna medalja, a u Turskoj nagrada za fair-play. Čustonja ističe da svojim radom u Izvršnom odboru ISF-a namjerava i dalje jačati utjecaj i aktivnosti HŠSS-a na međunarodnoj sceni.

Međunarodna školska sportska federacija osnovana je 1972. godine i okuplja 74 zemlje članice. Čak oko 400 milijuna djece kroz 12 različitih sportova ISF okuplja diljem svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije