Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bayernu pet naslova

Čudo? Ne, Barca je 2009. osvojila više

Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
23.12.2013.
u 08:09

Uz pet osvojenih trofeja Bayern je ove godine srušio i čak 24 rekorda!

Kakva godina! Kakva dominacija! Pobjedom 2:0 protiv marokanske Raja Casablance u finalu SP-a u Marrakeshu, nogometaši Bayerna zasigurno su potvrdili ovogodišnju nedodirljivost. Bavarski su nogometni kraljevi dohvatili peti ovogodišnji trofej, ostavši samo korak iza rekordnoga dostignuća Barcelone iz nevjerojatne 2009. godine, kad su Katalonci osvojili jedan trofej više – španjolsko prvenstvo, španjolski Kup kralja, Ligu prvaka, europski i španjolski Superkup te svjetsko klupsko prvenstvo! U Bayernove su vitrine ove godine sletjeli pokali za osvajanje Bundeslige, njemačkog kupa, Lige prvaka te europskog Superkupa i svjetskog klupskog prvenstva. Čak tri od tih pet trofeja uzeli su svladavši u finalu Borussiju Dortmund.

– Presretan sam, zbog kluba, igrača, ali i zbog svog prethodnika na klupi Bayerna Juppa Heynckesa. Na fantastičan smo način okončali fantastičnu godinu i sad ćemo se u ova dva tjedna dobro odmoriti. A onda idemo dalje, po nove uspjehe, po nove trofeje, još smo “gladni” – rekao je trener Pep Guardiola, koji je s Bayernom dohvatio dva trofeja (europski Superkup i SP), dok je Heynckes donio preostala tri pokala.

Mario Mandžukić bio je cijele godine Bayernova udarna igla i među zaslužnijima je za sve te trofeje. U finalnom je okršaju ušao na travnjak u 76. minuti.

Uz pet osvojenih trofeja Bayern je ove godine srušio i čak 24 rekorda! Deset uzastopnih pobjeda u Ligi prvaka preskočivši Barcelonu, 41 kolo bez poraza u Bundesligi, u kojoj je prošle sezone osvojio čak 91 bod, najviše pobjeda u sezoni, 25 bodova više od drugoplasirane Borussije Dortmund... I novi mu je naslov njemačkog prvaka nadohvat ruke, jer nakon 16 kola ima sedam bodova više od Leverkusena, a čak 12 više od Borussije Dortmund...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije