Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
motivacijska priča

Čudesni povratak Amerikanca: Stravična ozljeda dovela ga je na korak do smrti, danas je bio jedan od najboljih na kultnom skijalištu

Ski World Cup - Men's Giant Slalom
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS
1/3
23.10.2022.
u 20:33

Bio je u jednoj sekundi među 10 najboljih veleslalomaša svijeta, a u drugoj u nesvijesti. Zaletio se preko trkališta u crvenu zaštitnu mrežu. Ležao je nepomično na snijegu, s pokidanim koljenom, potresom mozga, dok je helikopter dolazio da ga odveze u bolnicu.

Američki skijaš Tommy Ford završio je na šestom mjestu veleslalomske utrke u austrijskom Soeldenu i to s najbržom drugom vožnjom. 

Međutim, ta priča ne bi bila ništa posebno da se nije dogodila velika nesreća početkom 2021. godine u švicarskom Adelbodenu koja mu je zauvijek promijenila život. Ford je u prvoj vožnji doživio tešku ozljedu zbog koje je morao pauzirati čak 13 mjeseci, potrgao je ligament i meniskus te doživio teški potres mozga. 

Pokosio je zaštitnu mrežu i dva djelatnika, hitno je prebačen helikopterom do prve bolnice kako bi mu bila pružena pomoć. I nakon tih 13 mjeseci oporavka, kazao je kako ga noga boli svaki dan, dobio je i protezu, moram je ponovno naučiti koristiti tetivu koljena kako bi uopće mogao hodati. 

 

 

- Samo sam sretan što sam živ...I skijam - izjavio je tijekom zimske olimpijade u Kini

Oporavak od potresa mozga, rekao je, bio je po njegovim riječima 'spor i čudan'. Normalno stanje bi se naizgled vratilo, ali onda bi došlo do promjena raspoloženja ili "čudnih simptoma, s očima i sličnim", rekao je. I pomislio bi u sebi: 'Oh, čekaj, možda ja nisam normalan.'

http://

Ipak, uspio je nadvladati sve poteškoće i vratiti se vrhunskom skijanju, opet je među elitom svjetskog skijanja i bori se za najviša mjesta. 

Njegovo tijelo nije bilo u idealnom stanju, 'ali samo skijanje', rekao je, 'najbolji je osjećaj koji imam.'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije