Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURSKA LIGA

Čudesni Livaković srušio rekord star 16 godina, pogledajte njegove nestvarne brojke

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
04.03.2024.
u 16:56

Livi je vratar s najvišim postotkom obrana na gostujućim terenima u Turskoj Super Ligi, ove je sezone obranio 26 od 31 udarca na svoj gol na gostujućim terenima. Takav postotak zadnji je put u Turskoj viđen još u sezoni 2007./08.

Hrvatski reprezentativac Dominik Livaković ruši rekorde u Turskoj ligi. Jedinica vatrenih brani senzacionalno, Livijeve brojke nije imao niti jedan vratar u posljednjih 16 godina, odnosno od sezone 2007./2008.  Naime, Livaković je vratar s najvišim postotkom obrana na gostujućim terenima u Turskoj Super Lig, ove je sezone obranio 26 od 31 udarca na svoj gol na gostujućim terenima.

Dominik je jedan od najzaslužnijih što je Fenerbahçe u 28 ligaških kola ove sezone upisao samo jedan poraz, uz četiri remija i 23 pobjede. 

GALERIJA Dinamo kiksao protiv Osijeka, jedva osvojio bod na Opus Areni

Zagreb: Susret Hrvatske i Armenije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo
1/8

Zbog toga je već postao ljubimac Fenerovih navijača, a njegova forma sigurno veseli i izbornika Zlatka Dalića. Navijači Dinama se pak sa sjetom sjećaju kakvog su golmana donedavno imali u svom klubu.

VEZANI ČLANCI:

Inače, Livaković je ove sezone branio u 25 utakmica Turske lige, a čak u 11 mrežu je sačuvao netaknutom. Još nestvarnije zvuči podatak da u 12 gostujućih ligaških utakmica u njih čak osam (67 posto) nije primio gol. Kad tome pridodamo i da je u sedam ovosezonskih utakmica za Dinamo upisao četiri "clean sheeta", jasno je da Livi brani u formi života.

VIDEO Stjepan Tomas: 'Suci bi morali manje griješiti i donositi prave odluke'

Komentara 2

BE
Berlioz
00:10 05.03.2024.

Dalić je naš najbolji izbornik, uvijek ću ga podržavati ali nikad neću zaboraviti da je on rekao Livakoviću da treba otići iz Dinama. Eh da , niti da je hajdukovac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije