Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mašina za golove

Čudesni Haaland zabio Arsenalu i srušio rekord Premier lige

Manchester City v Arsenal - Premier League - Etihad Stadium
Foto: Andrew Yates
1/3
27.04.2023.
u 08:47

Haaland je došao do 33. gola u 29. ligaškoj utakmici sezone, rekord je dosad s 32 gola držao Liverpoolov Mohamed Salah iz sezone 2017./2018

Manchester City i Arsenal odigrali su sinoć utakmicu sezone. Građani su pobijedili 4:1 i napravili velik korak prema naslovu u Premier ligi. Naime, City sad ima dva boda manje od Arsenala, ali i dvije utakmice manje. 

Kevin de Bruyne zabio je dva gola (7. i 54. minuta), te asistirao Johnu Stonesu (45.+1), a pogodak je postigao i Erling Haaland (90.+5). Za goste je zabio Rob Holding (86.).

Susret je obilježio 22-godišnji norveški napadač koji je svojim pogotkom došao do 33. gola u 29. ligaškoj utakmici sezone. Srušio je tako rekord Premier lige u broju postignutih golova otkako se u njoj igra 38 utakmica. 

 

 

Rekord je dosad s 32 gola držao Liverpoolov Mohamed Salah iz sezone 2017./2018. Da bi postao apsolutni rekorder po broju golova u jednoj sezoni engleskog prvenstva, nedostaje mu samo još jedan pogodak. Taj rekord zajednički drže Andrew Cole i Alan Shearer, koji su zabili svaki po 34 gola u sezonama 1993./1994. (Cole), odnosno 1994./1995. (Shearer) kad su englesko prvenstvo igrala 22 kluba, odnosno sezona je bila četiri utakmice duža.

Zanimljivo je da Haaland igra svoju prvu sezonu u Premier ligi, a srušio je rekord star 71 godinu. On se odnosi na broj postignutih golova u engleskom prvenstvu igrača koji nije Britanac. Dosad ga je s 33 gola držao Čileanac Jorge Robledo iz sezone 1951./1952.
Dodajmo i da Haaland do kraja prvenstva ima još prilike zabiti jer City će odigrati još sedam utakmica.

>> Brutalne kritike za Perišića: 'Napravio je sramotan potez. Hrvat nije pravi nogometaš'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije