Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAKO SE TO RADI

Čudesna Hrvatska Nijemcima je očitala rukometnu lekciju: 'Ovo je bilo za pamćenje!'

Hannover: Veselje hrvatskih rukometaša nakon pobjede nad Njema?kom 33-30
Foto: Marcus Brandt/PIXSELL
1/7
16.03.2024.
u 17:44

- Neopisivo je to koliko mi ova pobjeda znači. Ne znam tko će mi skinuti osmjeh s lica u sljedećih par mjeseci - rekao je Mario Šoštarić

Hrvatska slavi svoje heroje. Rukometaši su maestralnom izvedbom protiv Njemačke u Hannoveru stigli do cilja, a teško je izdvojiti igrača koji se najviše istaknuo u pobjedi od 33:30. Vratar Dominik Kuzmanović briljatno je odigrao, pamtit će se njegova obrana jednog njemačkog sedmerca u prvom poluvremenu.

Izabranici Dagura Sigurdssona mogu mirne duše pripremati zadnji ogled, onaj s Alžirom u nedjelju od 16.45 sati.

Osobito je sretan nakon dvoboja s Njemačkom bio Mario Šoštarić koji bi u Parizu trebao po prvi put u karijeri zaigrati na OI.

"Neopisivo je to koliko mi ova pobjeda znači. Ne znam tko će mi skinuti osmjeh s lica u sljedećih par mjeseci. Ovo sanjaš još otkako kao dijete počneš igrati rukomet. Preponosan sam i zahvalan ekipi koja je odigrala fenomenalno od početka do kraja".

Hannover: Veselje hrvatskih rukometaša nakon pobjede nad Njema?kom 33-30
1/8

Kapetan Domagoj Duvnjak bio je nešto umjereniji u slavlju:

"Treba ostati zdrav do Olimpijskih igara. U prvom poluvremenu smo bili savršeni, Kuzma nas je pogurao s nekoliko odličnih obrana, imali smo krila i igrali lepršavo. U drugom poluvremenu je Wolff branio dobro tako da su se oni vratili, ali imao sam osjećaj kako imamo kontrolu nad utakmicom. Možda smo i iznenadili Njemačku s obranom 5-1".

Luka Cindrić:

"Utakmica za pamćenje za sve nas. Ostavili smo srce na terenu i zasluženo pobijedili. Ponosan sam na ekipu, bilo je pritisaka prije turnira, ali izdigli smo se iznad svega i pokazali karakter. Ključ je bio u našoj obrani i tranziciji, zahvaljujući Kuzmanoviću stvorili smo prednost koju smo i održavali".

Hrvatska bi u Parizu po šesti put trebala sudjelovati na muškom olimpijskom turniru u rukometu. Dosada je osvojila dva zlata (1996, 2004), jednu broncu (2012) uz po jedno četvrto i jedno peto mjesto.

Komentara 5

Avatar rubinet
rubinet
18:17 16.03.2024.

"Ovo je bilo za pamčenje"......Ovakovi naslovi su za pamčenje.

NI
niko63
19:44 16.03.2024.

Bravo!

DU
Deleted user
18:40 16.03.2024.

Već se vidi disciplina i to u samo dvije utakmice i razlika u odnosu na Euro. Bit će to još bolje kad ih Sogurdsson posloži skroz, kad se uigraju akcije, šablone. Vidi se i glava i rep ove ekipe koja je bez subjektivnosti vrlo potentna i pripada vrhu. Dakako bit će i poraza ipak to je sport, no bitno da smo konkurentni za medalje. Sve u svemu lijepo izgledamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije