Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEREDI U SPLITU

Crni epilog derbija: Policija se još jednom oglasila, 16 osoba završilo u pritvoru, među njima i maloljetnici

Split: Neredi sa stadiona preselili su se na ulicu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
05.04.2024.
u 10:21

Protiv svih je podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu nakon čega su predani policijskom pritvorskom nadzorniku. U policiji napominju da se kriminalističko istraživanje nastavlja

Policijskom pritvorskom nadzorniku predano je u petak 16 navijača za koje se sumnja da su na derbiju Hajduka i Dinama sudjelovali u izazivanju nereda i napadu na službene osobe, a sve je rezultirao ozljeđivanjem većeg broja policajaca i uništenjem imovine. Među privedenima su, kako se doznaje, trojica maloljetnika te osumnjičenici u dobi od 18, 19, 21, 22, 25, 27, 29, 31, 37, 38 i 44 godine.

Policija je tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdila da su 3. travnja u Splitu nakon završetka nogometne utakmice između Hajduka i Dinama na gradskom stadionu Poljud na sjevernoj tribini i okolnim ulicama s ciljem izazivanja nereda zajedno s većim brojem za sada nepoznatih osoba sudjelovali u mnoštvu koje je nasiljem prema drugim osobama ugrožavalo javni red. Pritom su poticali na nasilje prema većem broju osoba te uporabom opasnog oruđa doveli u opasnost život ili tijelo druge osobe. Time su, kažu u policiji, ostvarili obilježja kaznenog djela izazivanja nereda. 

Sumnjiče se i da su 3. travnja u Splitu nakon završetka nogometne utakmice na gradskom stadionu Poljud na sjevernoj tribini i okolnim ulicama u gradu Splitu uporabili silu i prijetnju prema policijskim službenicima, odnosno pružali otpor te "doveli u opasnost njihov život i tijelo". Zbog toga je više policijskih službenika zadobilo tjelesne ozljede, čime su ostvarili obilježja kaznenog djela napada na službenu osobu, ističu u splitsko-dalmatinskoj policiji. 

Split: Neredi sa stadiona preselili su se na ulicu
1/20

Protiv svih je podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu nakon čega su predani policijskom pritvorskom nadzorniku. U policiji napominju da se kriminalističko istraživanje nastavlja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije