Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
David Coulthard

Michael je nemilosrdan protivnik, ali i velikodušan čovjek

Coulthard
Foto: Press Association/PIXSELL
1/2
31.12.2013.
u 13:13

Nakon što smo se sudarili na mokroj stazi, ušao je u garažu McLarena i optužio da sam ga želio ubiti. Kasnije sam ga pitao je li ikada u životu bio u krivu. 'Ne mogu se toga sjetiti', odgovorio mi je.

David Coulthard, veliki protivnik Michaela Schumachera na pistama formule 1, za Daily Telegraph je napisao tekst o njemačkom automobilističkom majstoru nakon skijaške nesreće u Alpama. Prenosimo neke od najzanimljivijih dijelova.

"Nekoliko puta sam se sukobio s Michaelom, a naš najpoznatiji sukob se dogodio na stazi Spa '98. godine. Nakon što smo se sudarili na mokroj stazi, ušao je u garažu McLarena i optužio da sam ga želio ubiti. Kasnije sam ga pitao je li ikada u životu bio u krivu. 'Ne mogu se toga sjetiti', odgovorio mi je. Potpuno je vjerovao u sebe i to je od njega napravilo prvaka."

"Michael mi je bio referentna točka. Kad bih ga pobijedio, znao sam da sam napravio dobar posao. Dao je kredibilitet mojoj karijeri. On je bio nemilosrdan protivnik, ali i obiteljski čovjek, velikodušan i ljubazan. Ako ste bili u njegovom krugu, bio je vjeran. Ako niste, znao vas je potpuno odsjeći."

"Kada je 2006. otišao u mirovinu, pitao me želim li da zamijenimo kacige. Zašto bi on želio moju kacigu? No, znao je da ih ja skupljam i da ću biti počašćen. Još je čuvam u kući u Švicarskoj."

"Sjećam se i da sam bio pozvan na Michaelovu privatnu zabavu nakon Velike nagrade u Njemačkoj. Pušili smo cigare, popili nekoliko pića i razgovarali koliko smo sretni da radimo ono što volimo."

"Danas mogu reći da nisam bio na njegovoj razini. Tijekom karijere to sebi ne možeš priznati jer moraš vjerovati u sebe, ali danas to mogu priznati."

"Molim se i vjerujem da će se izvući i vidjeti koliko lijepih stvari ljudi govore o njemu. Michaelova nesreća sve nas je povezala na ljudskoj razini. Grozno je što je potrebno da se dogodi nešto ovako pa da kažemo ono što zaista mislimo o nekome. Nadam se da će i u ovom slučaju Michael ponovo izaći kao pobjednik."

>> Konobar Hrvoje: Ni danas ne vjerujem da mi je Schumacher sjedio u autu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije