Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WINSTON-SALEM

Ćorić uvjerljivo došao do polufinala, dobar znak uoči US Opena za naš prvi reket

Tennis 2023: Winston-Salem Open Aug 24
Foto: Scott Kinser
1/2
Autori: Damir Mrvec, Hina
25.08.2023.
u 09:12

Ćorić je glatko dobio Argentinca, s kojim se dosad nije sastajao, a više problema je imao s kišom, koja je poremetila ritam igranja u Sjevernoj Karolini. Zagrepčanin je imao 7 aseva, a spasio je sve tri lopte za obrat.

Još jedan uspješan korak Borne Ćorića na ATP turniru iz Serije 250 u Winston-Salemu ostvaren je kada se najbolji hrvatski tenisač plasirao u polufinale ATP turnira Winston-Salemu svladavši  Argentinca Juana Manuela Cerundola, 100. igrača na ATP listi, sa 6:3, 6:1.

Ćorić je glatko dobio Argentinca, s kojim se dosad nije sastajao, a više problema je imao s kišom, koja je poremetila ritam igranja u Sjevernoj Karolini. Zagrepčanin je imao 7 aseva, a spasio je sve tri lopte za obrat. 

Prvi nositelj će u polufinalu ići na još jednog argentinskog tenisača, Sebastiana Baeza koji se nalazi na 42. mjestu ATP ljestvice.

Prije toga je prvi hrvatski reket u trećem kolu nakon tri seta slomio otpor 94. tenisača svijeta, Amerikanca Michaela Mmoha – 6:4, 6:7(3), 6:3. Borna je tijekom meča dva puta oduzimao početni udarac suparniku, a spasio je sve četiri break-lopte uz učinak od 11 asova i 64 posto pogođenog prvog servisa. 

Novak Đoković vratio se na US Open poslije dvije godine prisilnog izbivanja s newyorškog Grand Slama. Trostruki osvajač na Flushing Meadowsu od 2021. tamo nije mogao poboljšati trofejni skor zbog zabrane nastupanja jer se odbijao cijepiti protiv korone. Nakon što je Amerika pandemiju proglasila završenom, prestala su važiti pravila o obvezi cijepljenja za ulazak u državu pa je Đokoviću dopušten nastup na US Openu.

Povratak možda najboljeg tenisača u povijesti na Arthur Ashe stadion brojni Đokovićevi fanovi dočekali su uz pljesak i ovacije, a njih nekoliko tisuća okupilo se kako bi gledalo njegov prvi trening prije početka turnira. Đoković im se odužio nenajavljenim show programom.

Poznat kao najbolji imitator na Touru, usred treninga je počeo glumiti niz poznatih kolega i kolegica, i to kako se ponašaju, glasaju i izgledaju u konkretnim situacijama na terenu i u igri. Đokovićevi fanovi na društvenim mrežama pišu da je sjajno “skinuo” Mariju Šarapovu, Joea McEnroea, Gorana Ivaniševića, Nicka Kyrgiosa, Danila Medvedeva...

Nino Serdarušić ostvario je novu pobjedu na ATP Challengeru u njemačkom Augsburgu. Naime, Zagrepčanin je osigurao nastup u četvrtfinalu nakon slavlja nad Francuzom Matteom Martineauom (356. na ATP listi) – 6:3, 4:6, 6:4

Antonia Ružić upisala je i drugu pobjedu na ITF World Tennis Touru u češkom Prerovu (nagradni fond 60.000 dolara). Naša je igračica izborila četvrtfinale nakon slavlja nad Grkinjom Sapfo Sakellaridi (295. na WTA listi) – 6:4, 7:6(6). Nažalost, Lea Bošković završila je nastup na turniru u drugom kolu, a bolja od nje bila je gruzijska kvalifikantica Sofia Šapatava (586.) – 7:6(6), 6:1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije