Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Ćorić: Belgija je finalist, ali mi Hrvati smo favoriti

22.07.2014., Umag - 25. Vegeta Croatia Open. Antonija Mandic u Celebrity stageu ugostila tenisace Marina Cilica i Bornu Corica.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Petar Glebov/PIXSELL
25.09.2015.
u 08:00

KREŠO RITZ
Goffin im je rastuća zvijezda, a Darcis se proslavio pobijedivši Nadala

Ples žutih loptica u 'salatari', trofeju Davisova kupa, odlučio je u čileanskom Santiagu da će Hrvatska dogodine protiv Belgije igrati u 1. kolu Svjetske skupine. Dobar ili loš izbor?

Šteta što moraju u goste

– Moglo je biti bolje, ali i lošije – diplomatski kaže izbornik reprezentacije Željko Krajan, čija će momčad gostovati u Belgiji od 4. do 6. ožujka 2016. Ako se dublje uđe u analizu, ipak je sreća pomilovala Marina Čilića, Bornu Ćorića i društvo, mogli su igrati sa Srbima, Švicarcima, Britancima...

– Belgijanci u prosincu igraju finale protiv Velike Britanije u Genku, tako da nas čeka mogući osvajač Davisova kupa. Šteta je samo što moramo u goste... – dodaje Krajan, koji je bio u postavi protiv Belgije kad su igrali u Rijeci 2004. godine (Ljubičić i Ančić osigurali 3:2). Automatizmom su sada oni domaćini. Zvuči fer.

– Što je, tu je, opet moramo u goste. Belgija ima dobar sastav, ali je velika razlika igra li Goffin ili ne. Ako osvoje naslov, možda ga neće biti protiv nas, što bi nam olakšalo posao, ali i s njim u sastavu mislim da smo blagi favoriti – rekao je Borna Ćorić o momčadi koja je prošli tjedan pobijedila Argentinu (3:2), a izbornik drži isti kurs:

– Kao što sam rekao nakon pobjede nad Brazilom, ako budemo u kompletnom sastavu, nikome neće biti lako protiv nas – dodaje Krajan.

A tko su Belgijanci? Trojica su među najboljih stotinu na ATP listi, predvode ih David Goffin (15.) i Steve Darcis (59.), a treći čovjek je Ruben Bemelmans (89.).

Osvježenje ATP Toura

– Goffin je prije igrao challengere, a onda u godinu dana lijepo skočio, osvojio Kitzbühel i Metz prošle godine. Rastuća je zvijezda, tek su mu 24 godine, a iako nije previsok, vrlo je lagan, leti po terenu, ima laganu ruku, dobru tehniku. Osvježenje je na Touru – 'skautirao' je protivnika Krešo Ritz (42), naš najstariji igrač na ATP Touru te dodao:

– A Steve Darcis proslavio se prije dvije godine kad je u prvom kolu Wimbledona izbacio Rafaela Nadala. Solidan je igrač, ali budu li igrali Marin Čilić i Borna Ćorić, i to u dobroj formi, uvjeren sam, mi smo favoriti!

Ostali parovi

 U ostalim parovima susreću se (domaćini prvi): Velika Britanija – Japan, Srbija – Kazahstan, Italija – Švicarska, Poljska – Argentina, Francuska – Kanada, Njemačka – Češka i Australija – SAD, što je i najzanimljiviji par. Vječni rivali, Australci i Amerikanci, 60 su puta osvajali Davisov kup, no samo po jednom u ovom stoljeću. Mnogo se očekuje i od Rogera Federera i Stana Wawrinke u Italiji, a Španjolska Rafalea Nadala nije u elitnom društvu najboljih momčadi svijeta.

Komentara 2

DU
Deleted user
16:59 25.09.2015.

mali em ima krivu umočnicu a i puca bahate izjave...nebus ti nikad na vrhu s takvim ponasanjem...

DH
dalibor.hren
11:32 26.09.2015.

Koji Čilić? Pa on je ozljeđen svaki put kad je frka!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije