Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPUSTIO DINAMO

Čop nakon transfera iz snova: Ne vjerujem da ću s Cagliarijem ispasti iz lige

Duje Čop
Goran Stanzl/PIXSELL
09.01.2015.
u 23:30

Transfer je težak četiri milijuna eura.

Sad već bivši Dinamov centarfor Duje Čop (24) javio nam se koji sat uoči polijetanja za Sardiniju. Talijani su u Zagreb po njega poslali privatni zrakoplov kako bi ekspresno potpisali četverogodišnji ugovor i stavili Čopa na raspolaganje treneru Gianfrancu Zoli.

Sa Zolom na engleskom

– Kako stojim s talijanskim? Nikako. Govorim portugalski i engleski, a budući da je trener Zola igrao na Otoku, neće biti problema sa sporazumijevanjem – kazao je Čop, čiji je transfer težak četiri milijuna eura.

Kaže da je mirno spavao u noći s četvrtka na petak, kada se transfer i dogovarao.

– Zaspao sam spokojan i sretan jer je sve ispalo onako kako sam želio. Žao mi je što odlazim iz Dinama, proveo sam ovdje prekrasne tri i pol godine, ali sada je vrijeme za novi iskorak u mojoj karijeri. S Dinamom sam osvojio sve, bio sam najbolji igrač i strijelac Hrvatske lige, zaigrao za reprezentaciju, i s tim referencijama zaslužio sam okušati se u jačoj ligi – dodao je Duje.

Kakav je grad Cagliari?

– Informirao sam se o Cagliariju preko interneta. Odgovarat će mi, sličan je Splitu – nastavlja Čop.

Svjesni ste da je Cagliari ugrožen (18. na ljestvici, u zoni ispadanja) i da biste za pola godine mogli biti u drugoj ligi?

– Meni to uopće nije u glavi, iako je i taj scenarij moguć. No, dobro sam promislio, dobio sam informacije da će se klub još pojačati i zato sam odlučio prihvatiti ovu ponudu. Zaostatak nije velik, ima još dosta za igrati i vjerujem da ćemo izboriti ostanak – kaže Čop.

Poruka bivšim suigračima u Dinamu?

– Želim im svu sreću, da ostvare cilj i osvoje prvenstvo bez poraza te kup. A onda neka i meni pošalju obje medalje – zaključio je Duje Čop, 24-godišnjak koji je već ostvario dva inozemna transfera iz hrvatskih klubova. Prvi put, 2008. godine, iz Hajduka je otišao na jednu sezonu u portugalski Nacional.

Duje Čop tako nastavlja očevim stopama. I Davor Čop bio je, kao igrač tadašnjeg vinkovačkog Dinama, prvi strijelac domaćeg prvenstva (1985./1986.), igrao je za Hajduk kao i sin te se okušao u talijanskoj Seriji A. U dresu Empolija (1987./1988.) imao je samo devet nastupa, bez postignutog pogotka.

Čopov odlazak, u još jednom Dinamovu bajkovitom, astronomski visokom transferu (jer se ne radi o standardnom reprezentativcu, čak u ovom trenutku ni najboljemu strijelcu lige), neće ostaviti krater u napadačkom rosteru plavih.

Kao prvi napadač na dulje razdoblje etablirat će se 20-godišnji Čileanac Angelo Henriquez, a tijekom ljetnog prijelaznog roka trebat će potražiti još jednog vrsnog centarfora.

Golgeteri idu u davljenike

Čopov transfer otvara još poneku zanimljivu dimenziju Hrvatske nogometne lige. Naime, ako je liga jača nego ikad, kao što se busaju u Savezu, kako to da dvojica njezinih najboljih topnika odlaze u redove engleskog, odnosno talijanskog – davljenika?

I još nešto: prvi put u povijesti prvi strijelac lige na kraju sezone bit će igrač (Andrej Kramarić) koji je u toj sezoni igrao samo prvi dio prvenstva! Njegov 21 pogodak ostat će nedostižan za prve pratitelje Radonjića (10 pogodaka) i Soudanija (9)...

>> Duje Čop danas potpisuje za Cagliari, Dinamu 4 milijuna eura?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije