Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborili završnicu

Club Brugge je senzacija Lige prvaka. Mignolet: Ovo je san, ali tu naša priča ne završava!

Champions League - Group B - Atletico Madrid v Club Brugge
Foto: VIOLETA SANTOS MOURA/REUTERS
1/3
13.10.2022.
u 09:53

Club Brugge jedina je momčad koja je uspjela sačuvati netaknutu mrežu, gol razlika im je 7:0.

Kažu svi da su kup utakmice one u kojima su iznenađenja moguća, ali ona su sve češća i u Ligi prvaka. Najelitnije nogometno natjecanje ponovno je pokazalo svoju ljepotu jer u moru velikana za oko svima zapinje Club Brugge.

Belgijska momčad u grupi B sjajno se suprotstavila Atletico Madridu, Portu i Bayer Leverkusenu i s 10 bodova osigurala play-off Lige prvaka. Za njih je to povijesni uspjeh

Osim toga, jedina su momčad koja je uspjela sačuvati netaknutu mrežu, gol razlika im je 7:0. 

Igrač utakmice u sinoćnjem remiju 0:0 protiv Atletica bio je vratar Simon Mignolet.

- Ovo je san! Borili smo se do kraja i konačno smo uspjeli. Prethodnih godina jednostavno nam nije išlo. Osjećali smo da će ova godina biti drugačija – a sada su kvalifikacije naše. Ali naša priča ne završava ovdje, da vidimo koliko daleko možemo ići! - rekao je pa dodao:

- Drago mi je što sam ponovno mogao igrati tako veliku ulogu za svoju momčad. Nisam razmišljao o tome da neću primiti niti jedan gol, ali to je, naravno, lijep bonus. 

No, tko je taj Club Brugge koji je postao prava senzacija ovosezonske Lige prvaka? 

Naime, 1890. godine učenici katoličke škole Broeders Xaverianen i neutralne škole Koninklijk Atheneum udružili su se u Brugsche Football Club. Bivši studenti krstili su osnivanje kluba uspostavljanjem latinskog gesla 'mens sana in corpore sano' (u zdravom tijelu zdrav duh), a godinu dana kasnije, 13. studenog 1891., klub je ponovno stvoren pod Brugsche FC, a to se sada smatra službenim temeljem sadašnjeg Club Bruggea.

Jedini je to belgijski klub koji je do sada igrao finale tadašnjeg Europskog kupa, izgubivši od Liverpoola u finalu 1978. godine. Ima rekordan broj belgijskih kupova (11) i rekordan broj belgijskih Superkupova (17), a prošle sezone osvojio je i prvenstvo

Prema Transfermarktu vrijednost Club Bruggea procjenjuje se na 161 milijun eura, a najskuplji pojedinac im je Noa Lang (23) procijenjen je na 19 milijuna.

Club's Noa Lang pictured during a soccer match between Club Brugge KV and KV Mechelen, Saturday 01 October 2022 in Brugge, on day 10 of the 2022-2023 'Jupiler Pro League' first division of the Belgian championship. BELGA PHOTO BRUNO FAHY Photo: BRUNO FAHY/BELGA
Foto: Bruno FAHY
Usporedimo li ga s protivnicima iz skupine B Lige prvaka, trebao je na papiru biti autsajder, ali nije. Atletico Madrid vrijedi 611,5 milijuna, Porto 257 milijuna, a Bayer Leverkusen 470 milijuna. I svi oni tresu se nad skupinom i pitanjem hoće li proći u osminu finala, dok su Belgijci su svoje mjesto osigurali

Ovogodišnju senzaciju s klupe vodi Carl Hoefkens (44) bivši belgijski nogometaš koji je u svojoj karijeri skupio 22 nastupa za reprezentaciju. Brugge je ove sezone vodio u 16 utakmica i s njima upisao 11 pobjeda, dva remija i tri poraza. 
Glavni čovjek momčadi postao je ovog ljeta nakon što je prethodne četiri godine proveo kao trener i dio osoblja u mlađim uzrastima kluba.

I on sam je nakon trećeg kola Lige prvaka rekao da su njegovi momci spremni napraviti kaos protivnicima. To su i napravili. 

Standings provided by Sofascore

>> Dinamo burno proslavio plasman u Ligu prvaka, pogledajte kako je bilo u svlačionici!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije