Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet u formi

Ćiro: Platini je bio jasan, hrvatski je nogomet kriminalni milje!

'25.11.2012., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 17. kolo, NK Zagreb - Dinamo Zagreb. Trener Zagreba Miroslav Ciro Blazevic slavi prvu pobjedu.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL'
Grgur Zucko/PIXSELL
06.12.2012.
u 12:59

Jovanović kaže: "Za mjesec dana ću doći i pregledati da vidim jesu li svi papiri u redu". To je isto kao da ja orobim banku i onda mi kažu, sakrij pare, mi dolazimo.

Zagrebov trener Ćiro Blažević opet je bio u formi uoči važne utakmice s Istrom i još jednom se osvrnuo na jednu od važnijih tema proteklih dana u hrvatskim medijima – govor Michela Platinija na proslavi 100. godišnjice HNS-a.

– Kad je govorio, pomislio sam "sva sreća da nitko ne zna francuski". Strašno sam bio iznenađen, ali lagao bih kada bih rekao da mi nije imponiralo – kazao je Ćiro Blažević.

Kako objašnjavate da su u HNS-u i Vladi različito interpretirali taj govor?

– Vrlo jednostavno, na taj se način i jedni i drugi žele zaštititi. No, on je bio savršeno jasan. Obratio se i Vladi, a na konkretan način rekao je da je naš nogomet kriminalni milje. Baš je tu riječ upotrebio. Upotrijebio je riječ okrutno i bio je okrutan. On ima informacije i činjenice i zna za sva uhićenja i huliganizam. Ne bih njegovo upozorenje olako shvatio.

Dobro ga je netko pripremio...
– Nisam ja taj, ja se ne bavim time, nisam se sreo s njim. I bolje da je tako... Uostalom, nitko ga nije morao pripremati. Ali to nije upozorenje poput onog Jovanovićeva koji kaže: "Za mjesec dana ću doći i pregledati da vidim jesu li svi papiri u redu". To je isto kao da ja orobim banku i onda mi kažu, sakrij lovu, jer mi dolazimo – istaknuo je Ćiro i izazvao opći smijeh.

–  Bio sam s Jovanovićem, bio je civiliziran. Obećao sam da ga više neću napadati. Ali Skansi mi kaže: "Pa šta ga više napadaš, on se jedini brine za sport?". Dobro, neću više, napravili ste krasan potez, upozorili ste sve da dolazite. Pa sad ti reci da nisu papci. Ne, ja ću se ubit... Uzet ću pištolj i objesit ću se... – u svom je stilu poentirao Ćiro i opet izazvao delirij.
– Pa ja sam se družio s Charliejem Chaplinom. I onda bi mi znao reći: "Pa šta se svi bune koliko ja zarađujem, činim ono što je najteže, nasmijavam ljude". Tako i ja nasmijavam sve, a ni'đe love...
Potom je ispričao anegdotu o druženju sa Seppom Blatterom:
– E, taj je prava manga. Žao mi je što niste vidjeli naš susret. Davor Šuker bio je nazočan, ali on nije ništa razumio... – počeo je Ćiro i izazvao opći smijeh.
– Pa kako će razumjeti, on govori španjolski i nešto malo šatrovačkog. I Blatter mi kaže: "Miro, nisam vam zaboravio ono što ste mi napravili". A ja sam mu bio trener u Sionu. Nije došao na trening i kaže mi: "Odlučio sam se za vojnu akademiju". Ja ga pitam: "Znači više nećeš dolaziti na treninge? On mi odgovori: "Pa, došao bih povremeno". Ja mu odgovorim: "E, onda nećeš nikako", i potjeram ga. I ode on bogami u vojnu akademiju i postade kapetan. A u Švicarskoj kad si u vojsci možeš birati da budeš predsjednik banke, toliko respektiraju vojsku. Ode on i napravi karijeru. Platini je bio veliki igrač, ali nije bio manga. Platini zna koje su mu ovlasti i lijevom rukom može skinuti svaku nogometnu naciju. Njegove riječi nisu kao kod nas: J...t ću mu majku i onda ništa... Kad on nešto kaže, to stoji – zaključio je Ćiro.

Ključne riječi

Komentara 40

OB
-obrisani-
18:48 06.12.2012.

Ciro je takav kakav je ,nekad mu se omakne koja psovka vise ali ni to nebi trebo biti problem kod nas.. Ajd tko ne psuje nek se prvi pocese po glavi.. Ovo sto je sad izjavio nije nista pretjerano nitit izmisljeno... Zar vas boli da vam i Hrvat mora reci da je hrvatski nogomet kriminalni milje... Ponovio je samo ono sto svi znaju,znamo. Mozete te se istine sramiti ili ne ali mora se nesto poduzeti da vise ne bude tako u Hrvatskom nogometu..

LI
list68
19:05 06.12.2012.

Znao je Ćiro i prije sve o svom "kumu" i njegovom klubu dynamu, pitanje je zašto je do sada šutio, a i sada , malo "podbode", a onda ušuti. Reci Ćiro sve što znaš, makni ga iz sporta uopće.

Avatar Bekrija
Bekrija
12:55 07.12.2012.

europski dinamo heheheheheh...koliko se uvlačiš gazdi da si mu i izjave počeo kopirat (lol), ponovit ću samo ovo :"Ćiro: Platini je bio jasan, hrvatski je nogomet kriminalni milje!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije