Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ide u Solin?

Ćirina bi plaća mogla ovisiti o broju prodanih ulaznica! Tako je već radio u Laussani

Miroslav Ćiro Blažević
Foto: Reuters
05.01.2014.
u 22:40

U Solinu znaju da Ćiri financijski ne mogu ni do koljena, ali zanimljiva im se ideja vrti po glavama

Više nema dvojbi, Ćiro Blažević u ponedjeljak stiže na pregovore u Solin. U nogometnim se krugovima bruji o Ćiri kao treneru Solina. Ta akcija Solinjana naišla je na veliki odjek. Naravno, kada je Ćiro u pitanju onda je glavna tema koliko mu Solin može ponuditi.

- Mi smo siromašan, ali pošten klub. Ono što dogovorimo bit će i poštovano - rečenica je kojom su čelnici Solina pridobili Ćiru.

U Solinu znaju da Ćiri financijski ne mogu ni do koljena, ali zanimljiva im se ideja vrti po glavama. Jedna od kombinacija je da se Ćiri ponudi naplata od ulaznica. Pa koliko gledatelja bude! Ćiro je takvu situaciju već imao u karijeri. Kada je 1973. godine preuzimao Lausannu, nagodio se s predsjednikom uvjeravajući ga da je dovoljno velik trener da se naplati od povećanja broja gledatelja.

- Imali su prosjek od 2500 gledatelja, pa sam pitao predsjednika što je za njega rentabilno. Kazao mi je da je to 7000 gledatelja. Radio sam bez plaće, ali za svakog gledatelja iznad 7000 uzimao sam 50 centi. Te je sezone Lausanne imala prosjek od 14 tisuća gledatelja - pričao je Ćiro u knjizi “Trener stoljeća”, koju je napisao Večernjakov novinar Tomislav Dasović.

I da ne bi bilo zabune, Blažević je raširio svoje “pipke”, u detalje je upoznao momčad, stanje travnjaka... Naravno, i financije...

>>Ćiro potvrdio pregovore sa Solinom: Ne dolazim zbog novca

Komentara 1

M3
Miške 3
07:39 06.01.2014.

Ide u Solin isto kao i svugdje drugdje i za par tjedana je opet u Zagrebu. Drmne lovu gdje može ( kao onim Kinezima i Irancima) i evo ga opet doma. Čiro je pravi, inteligentni Macher. Nije njemu do Solina, već do besplatnog reklamiranja i pojavljivanja u novinama. Predlažem mu da bude trener kluba HRVATSKI BOJOVNIK ( bivši Rudar) iz Novog Golubovca. Neće dobiti ni kune, ali sve će mu pljeskati i jako ga voljeti. Uostalom, general Korade je tamo napravio najmilovidniji i najljepši nogometni stadion u prirodi. Igra se na platou brda od rudarske šute , tako da imate osjećaj da ste u centru Ivančice-Strahinčice- Veternice. Pravi raj kad zazeleni. A sva sela dođu navijati. Nema dosta klupa, ali ima mjesta da se sjedne oko igrališta, direktno kao na gmajni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije