Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Ćirin savjet: Neka ostane Marijo Tot!

Marijo Tot
Antonio Bronić/PIXSELL
13.05.2011.
u 07:56

Marijo Tot na Dinamovoj klupi upravo reprizira Marijana Vlaka iz 2002. godine, trenera koji je nakon smjenjivanja glavnoga šefa, tada Ilije Lončarevića, vodio posljednje tri utakmice sezone

Zanimljivo, i Vlak je, poput Tota, uskočio za finale kupa s Varteksom i, naravno, osvojio "Sunce" (1:1, 1:0.). Te potom, jasno, odletio. Zato jer se vratio Ćiro.

Danas je Ćiro daleko, u Kini, a uoči odlaska u Peking proveo je sat vremena s Mamićem. Koga mu je savjetovao za novoga trenera?

– Kunem se - nikoga! Iako sam imao džokera u rukavu, odustao sam od davanja savjeta jer bih mogao izazvati kontraefekt. I bolje da sam odustao, jer upravo sam vidio na djelu Tota i sve sam uvjereniji da je on pravo rješenje za Dinamo – kaže Dinamov trener stoljeća.

Zar tako neiskusnome treneru dati šansu uoči sudbinskih utakmica u Europi?

– A zašto mu ne dati šansu, recite mi boljega! Zar niste vidjeli kako je pronašao način da igrači otpuste ručnu? Zar to nije dokaz znanja? A Tot je, koliko znam, školovan, obrazovan, pravi nogometni znalac. Vjerujte mi, oni koji uđu na mala vrata, takvi obično uspijevaju – dodao je Blažević.

Ako i ne ostane na Dinamovoj klupi, povijest će Tota pamtiti najmanje po briljantnoj petici Varaždincima. Kod Vahe su za pet komada obično trebale - četiri utakmice.

No, je li Tot zaista ozbiljan kandidat za Dinamovu klupu? Da, ali zaista samo do kraja sezone, što će on kao pravi klupski vojnik i prihvatiti. Taman tih 13 dana do zaključenja sezone u Varaždinu Mamiću će biti dovoljno da "otvori sve ponude" i odabere novoga čovjeka.

Jedno je sigurno, nakon gruboga prizemljenja s Vahom, Mamić odustaje od novoga stranca i okreće se domaćim snagama. Idealan bi bio lik s naše montaže - karizma Prosinečkog, ofenzivnost Kranjčara, lukavstvo Kužea i temperament Jurčića - premda okrutna realnost govori da mu je u ovom trenutku dostupan samo trener lokosa. Ušteda je zajamčena, na spremačici i - frizerki.

No, iako je Kruno na dlanu i premda Mamić o njemu misli sve najbolje, odjednom se na horizontu pojavio novi jahač. Ako Zoran još ima utjecaj na brata, izgledi rastu njegovu prijatelju i nekada nasljedniku u dresu Bochuma Samiru Toplaku (41). Usto, i Dinamov šef škole Romeo Jozak Toplakov je mentor na nogometnoj akademiji, što pojačava Samirov vjetar u leđa.

Premda je iza njega krah u finalu kupa, Toplaku se honorira zavidan uspjeh s Varaždincima u 1. HNL, bum s klincima u potpunoj besparici. Uostalom, dva je puta, protiv Zajeca i Vahe, ostao neporažen u susretima s plavima, a to je u hrvatskoj ligi ravno čudu.

Je li Samir čovjek koji će Sammira opet učiniti igračem od 10 milijuna eura?

Ključne riječi

Komentara 6

AN
Andreeejjj
14:07 13.05.2011.

Čiro ljigavac najveći, sebi priprema mjesto u Dinamu i kod Mamića! Čiro još uvijek živi u velikoj zabludi, kao \"trener svih trenera\", kako sam za sebe kaže, ahahaha. Čiro senilni prevarant, ljigavac i bolesnik nikakav je trener, jedino možda motivator ali na kratke staze, jer brzo ga svi skuže i onda otkaz! Šta je to ta prodana duša napravio u bilo kom klubu i nogometu?

OB
-obrisani-
08:37 13.05.2011.

Ciro savjetuje da bi poslije moga lajat i po tom navodno dobrom Tot-u... Sve vec vidjeno kod Cire...

KA
Kamikaza747
08:50 13.05.2011.

Čiro niti nije neki trener, on je samo motivator. Tak iz igraća ponekad izvuče maksimum i zato su mu rezultati ponekad tak dobri ali možda bi trebalo dati Totu priliku. Istina je da on nema nikakvog iskustva ali frajer je završil sve škole i još u jednoj predaje budućim trenerima tak da vjerujem da bi mogal solidno obaviti ovaj dio sezone a za poslije se nikad nezna, tak i onak teško da će se bilo koji trener dugo zadržati, pa neka mu se da prilika. Tak i onak od svih ovih poznatijih trenera stvarno neznam ko bi mogal dinamo uvesti u ligu prvaka, vjerujem da je vaha mogal al nakon kaj sad mamić proda jednog od ovih, sammira, badelja, vrsaljka i tomečaka, teško da bude bilo koji trener to uspjel.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije