Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAUBOJI

Cindrić u ulozi manekena: Bilo mi je malo čudno, hvala, ne bih više nikad

storyeditor/2022-04-11/PXL_110422_92953402.jpg
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/2
12.04.2022.
u 21:23

Rukometaši Hrvatske okupili su se jučer u Zagrebu, a već danas putuju u Finsku, na prvi od dva kvalifikacijska susreta za odlazak na Svjetsko prvenstvo, koje će se 2023. godine igrati u Poljskoj i Švedskoj

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske okupila se jučer u Zagrebu, a već danas rano ujutro kreće put Finske, u kojoj će u gradu Vantaai odigrati prvi od dva kvalifikacijska susreta protiv domaćina za odlazak na SP, koje će se 2023. godine igrati u Poljskoj i Švedskoj. Izbornik Hrvoje Horvat neočekivano je miran bez obzira na to što su zaredali otkazi zbog ozljeda. Naime, prvo su otpali David Mandić, Ivan Čupić, Zvonimir Srna, Ivan Martinović i Marin Šipić, a od jučer su im se na tom popisu pridružili Željko Musa i Luka Šebetić. Umjesto njih pozvani su Davor Ćavar, Vlado Matanović, Mateo Maraš i Leon Šušnja.

Nije nas načela korona, ali...

– S Karačićem i Cindrićem zasad je sve u redu i oni će biti u kadru za utakmicu. Na mjesta panici jer Finska ne bi smjela predstavljati ozbiljan problem. Koliko sam uspio nabrojiti, od prvobitnog popisa otpalo je osam igrača. Za razliku od Europskog prvenstva, gdje su igrači otpadali zbog koronavirusa, sada je riječ o otkazima zbog ozljeda. No nećemo se žaliti. Svi koji su ovdje spremni su za te dvije utakmice – istaknuo je Hrvoje Horvat.

Što nas očekuje u Finskoj, kakva je kvaliteta te reprezentacije?

– Dobro, sigurno da nisu u rangu jedne Danske, ali moramo ih itekako ozbiljno shvatiti. Imaju sjajnog lijevog vanjskog pucača, imaju dva odlična krila. Nama je cilj da ih dobijemo dobrom obranom. Obrana će biti ključ svega. Oni igraju brzo, baš kao i sve skandinavske reprezentacije. Imaju na klupi iskusnog trenera, Šveđanina Olea Lindgrena, koji je kao igrač osvojio sve osim zlatne olimpijske medalje. Sigurno je da će na svom parketu igrati nešto agresivnije i da će igrati sedam na šest, a na nama je da odgovorimo na što bolji način – naglasio je izbornik.

S obzirom na to da neće biti Željka Muse, jeste li razmišljali da pozovete Jakova Gojuna, koji je dobro odradio europsko prvenstvo kao središnji čovjek obrane?

– Nisam o tome razmišljao jer smo nakon otkaza Šipića i Muse ostali malo "tanki" na mjestu kružnog napadača. Vjerujem da će Mamić i Šušnja dobro odraditi posao u središnjici obrane. Naravno da nam jako nedostaje svaki igrač kojeg smo pozvali, a koji je morao otkazati zbog ozljede. Ali, navikli smo se već na probleme koji nas, eto, prate u posljednje vrijeme. Srećom, dobro smo iskoristili one minipripreme u Varaždinu pa spremni očekujemo susrete protiv Finaca – dodao je izbornik.

Očekujem tešku utakmicu

Luka Cindrić propustio je zbog lakše ozlijede zadnju utakmicu svoje Barcelone u španjolskom prvenstvu...

– Finska mi je potpuna nepoznanica i nikad nisam igrao protiv nijednog njezina igrača. Danas u Europi nema slabe reprezentacije. Što se tiče moje ozljede, dobio sam jedan udarac. Za sada je sve u redu, pijem tablete protiv bolova i nadam se da ću biti spreman – istaknuo je Cindrić, koji se jučer okušao i kao maneken.

Naime, jučer je održano predstavljanje nove kolekcije španjolske sportske opreme Joma. Luka Cindrić, Marin Jelinić i Marin Šipić s jedne, te Dejana Milosavljević, Josipa Mamić i Lara Burić s druge strane bili su "manekeni" HRS-a. Posebnu pozornost privukli su novi dresovi, osobito tamnoplavi, koji u sebi imaju blagu gotovo neprimjetnu crtu kockica.

– Bilo mi je malo čudno hodati na pisti. Ipak, drugi put ulogu manekena prepustit ću nekom drugom. Recimo Marinu Mariću, siguran sam da bi se on dobro uklopio u tu ulogu – zaključio je Cindrić.

>> Sprovod Denisa Tota:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije