Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socca

Ciljevi za SP u Meksiku visoki, ali ovise o financijama: 'Ako odemo u punom sastavu možemo konkurirati za naslov'

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija
Foto: Vedran Tolić
1/3
28.09.2021.
u 19:50

A najiščekivaniji događaj u ovome sportu, Svjetsko prvenstvo u malom nogometu održat će se sljedeće godine u travnju na vrlo atraktivnoj lokaciji - meksičkom otoku Cozumel.

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija prije nešto više od tjedan dana vratila se s Kontinentalnog kupa u rumunjskom gradu Iasiju. Iako su se naši reprezentativci tamo osvojili četvrto mjesto, pokazali su da se mogu nositi s vrlo jakim reprezentacijama, a zadovoljni viđenim bili su i čelnici Hrvatskog socca malonogometnog saveza.  

''Zadovoljni smo nastupom u Rumunjskoj jer na ovo natjecanje nismo išli s rezultatskim imperativom, već u svrhu pripreme za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Izbornik je dobio uvid u igrački kadar, a imao je priliku i odigrati utakmice s ponajboljim svjetskim malonogometnim reprezentacijama'', pojasnio je Vedran Prga u ime Hrvatskog socca malonogometnog saveza.

Sličnog mišljenja bio je i izbornik Željko Ostrman.

''Pokazali smo da možemo parirati svim reprezentacijama u Rumunjskoj. Kako vrijeme odmiče i kako ćemo se pripremati za Svjetsko prvenstvo mislim da ćemo uloviti formu s kojom možemo napasti i same aktualne svjetske prvake'', optimističan je bio Ostrman. 

Ipak, hrvatski izbornik u Rumunjskoj nije mogao računati na kompletan igrački kadar.

''Kako je ovdje ipak riječ o amaterskom sportu, zbog poslovnih obveza izostali su neki od stožernih igrača reprezentacije poput Marka Pavlovića, Ernesta Malarića, Bojana Vručine i drugih. Ali zato je svoju priliku dobilo nekoliko mlađih igrača i mora se priznati kako su opravdali izbornikovo povjerenje'', nastavio je Prga.

A najiščekivaniji događaj u ovome sportu, Svjetsko prvenstvo u malom nogometu održat će se sljedeće godine u travnju na vrlo atraktivnoj lokaciji - meksičkom otoku Cozumel. 

''Ono što je za sada poznato je da će Hrvatska nastupiti u Meksiku, ali o ciljevima trenutno ne možemo govoriti jer to ovisi o financijama. Nadamo se kako će nas sponzori podržati kako bi u Meksiko mogli otići u punom sastavu i možda čak i konkurirati za naslov prvaka svijeta'', za kraj je rekao Prga.

Naše reprezentativce sada čeka nastavak priprema i naporni treninzi, a u planu je organizacija jake međunarodne prijateljske utakmice krajem listopada, koja bi pomogla što boljem hvatanju forme reprezentativcima za nadolazeće Svjetsko prvenstvo.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije