Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važna pobjeda

Cilj ostvaren! Plavi s minimalnom prednošću na uzvrat u Maribor

dinamo maribor (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/30
22.08.2012.
u 22:36

Plave je u vodstvo doveo Duje Čop u 10. minuti, izjednačio je Maribor autogolom Milana Badelja u 39. minuti, a onda se kapetan plavih iskupio zabivši za pobjedu u 74.

Večer uoči utakmice, na zadnjem treningu, dogodilo se jedno neočekivano iskakanje iz tračnica. Do nesuglasica je došlo nakon zadnjega treninga i prije polaska u karantenu, kada je Čačić uočio da se Beqiraj nije trudio na treningu i onda mu je rekao:

- Vidim da nisi pravi, odi se istuširaj pa mi se javi da vidim jesi li spreman za utakmicu - rekao je Čačić Beqiraju.

Nakon tuširanja, Beqiraj je rekao da je spreman pa ga je Čačić uvrstio u zapisnik.

- Nažalost ne mogu svi igrati, uvijek će biti nezadovoljnih - rekao je Čačić koji je umjesto Beqiraja u vatru gurnuo Duju Čopa i pogodio!

Vida je poslao idealnu loptu pred vrata Mariborčana, a Duje zakucao za 1:0! Pogodak je dao krila plavima, koji su u prvih 25 minuta u nezadrživom ritmu gazili slovenskoga prvaka. Prilike pred Handanovićem nizale su se kao natekućoj vrpci: u 15. minuti Leko je pucao preko vrata nakon pasa Pivarića, u sljedećoj akciji jedan od stopera Maribora zatresao je gredu vlastitoga gola, a do kraja prvoga poluvremena Duje Čop zapucao je dva čista zicera. Oba puta pucao je preko gola u čistim mat-situacijama.   Mariborčani su tek u posljednoj trećini prvog dijela došli do zraka i pokazali svoje pravo lice.

Strpljivo su pleli mrežu oko Dinamovoga šesnaesterca, a u 39. minuti došli su do izjednačenja. Cvijanović je pucao s ruba 16-erca iz slobodnoga udarca, a Milan Badelj uklizao na loptu i iznenadio Kelavu – 1:1. Kakav peh Dinamovoga kapetana na oproštaju od Maksimira!   I kakav šlapmperaj Dinamovih službenika! Čim je okončano prvo poluvrijeme, službeni spiker pozvao je publiku da zaplješće Badelju na svemu što je dao Dinamu, a na semaforu se pojavila Badeljeva slika uz potpis – Hvala ti, Milane!? Briljantno, kao da je scenarij pisao Zlatko Zahovič.

Badelj je u 64. minuti namjestio još idealnu priliku Pivariću, koji ljevicom puca pokraj vratnice, a u 67. Slovenac Berič imao je najveći zicer: dodao mu je Tavares, a Berič neshvatljivo promašio vrata s 5-6 metara. U 74. minuti Badelj se iskupio za autogol - Čop mu je sjajno asistirao, a kapetan Miki ljevicom rasparao mrežu Slovenaca! Sada vrijedio ono - Hvala ti, Milane!

Uzvratna utakmica igra se 28. kolovoza u mariborskom Ljudskom vrtu, koji je već rasprodan.

ZAGREB Stadion u Maksimiru. Vrijeme sparno. Gledatelja 22.000. Sudac: Cüneyt Cakir (Turska) 6.
STRIJELCI: 1:0 Čop (10, Vida), 1:1 Badelj (39, autogol), 2:1 Badelj (74, Čop) 

Igrač utakmice: Duje Čop

Dinamo: Kelava 7, Vida 7, Tonel 6,5, Šimunić 7, Pivarić 6,5, Ademi 6,5, Badelj 7, Leko 6 (od 46. Peko 5,5), Sammir 7 (od 87. Vrsaljko -), Rukavina 6 (od 57. Beqiraj 5,5), Čop 7,5.

Maribor: Handanovič 6, Potokar 6, Rajčevič 6, Arghus 6,5, Mejač 6, Ibraimi 6,5 (od 78. Mezga -), Mertelj 6,5, Filipovič 6,5, Cvijanovič 6,5, Tavares 6,5, Berić 5 (od 82. Komazec -).

 

Tijek utakmice:

88' Zamjena kod plavih. Sammira je zamijenio Vrsaljko. Čačić očito zatvara utakmicu zadovoljan rezultatom.

85' Vratnica Dinama! Sammir je imao slobodnjak na 18 metara, opalio iz sve snage, a lopta je odsjela na vratnici.

82' Berića mijenja Komazec kod Maribora.

81' Opasna situacija za Dinamo. Gosti su imali slobodnjak na 20-ak metara, ali Mezga puca iznad gola.

79' Dodajmo i da je Badelj zbog skidanja dres nakon pogotka dobio žuti karton.

78' Zamjena kod Maribora. Mezga je ušao umjesto Filipoviča.

77' Kakva prilika za Maribor! Peko se poigravao u kaznenom prostoru, loptu mu je oduzeo Berić, ali Kelava sjajno brani stopostotnu šansu gostiju.

74' GOOOOOOL!!! Dinamo vodi 2:1!!! Milan Badelj iskupio se za autogol u prvom dijelu. Čop ga je sjajno proigrao, a kapetan plavih zabio gol ljevicom nakon što je utrčao u kazneni prostor Maribora.

68' Kakva prilika za Maribor! Tavares je proigrao Berića koji izlazi sam pred Kelavu, puca pored istrčalog vratara plavih, lopta prolazi pored desne vratnice. Dinamo je ovaj put imao dosta sreće jer je lopta malo pobjegla Beriću pa nije bio baš mogao pucati onako kako je želio.

64' Prilika za Dinamo! Badelj je sjajno proigrao Pivarića na lijevom boku, on ulazi u šesnaesterac, puca, ali iz dosta izgledne situacije šalje loptu pored lijeve vratnice.

57' Beqiraj ulazi umjesto Rukavine.

57' Novi pokušaj iz daljine Maribora, Berič je pucao snažno, no neprecizno.

47' Pokušao je iz daljine Filipovič, nije to bio bezopasan pokušaj Mariborčana.

46' Počelo je drugo poluvrijeme. U svlačionici plavih ostao je Leko kojega je zamijenio Peko.

45' Kraj prvog poluvremena.

44' Prilika za Dinamo! Svega je sada bilo u šesnaestercu Maribora. Lopta se na kraju odbila do Čopa na nekih 10-ak metara no njegov pokušaj odlazi visoko iznad vrata.

39' GOL! Maribor je izjednačio u Maksimiru. Slovenci su izjednačili autogolom Milana Badelja koji je jedan neugodni prizemni centaršut skrenuo u vlastitu mrežu.

38' Žuti karton za Leku

34' Prilika za Maribor! Izveli su gosti kratku kombinaciju nakon slobodnog udarca, ubacili loptu u kazneni prostor gdje je Berić izbjegao zamku zaleđa i ostao na 4-5 metara sam pred vratima Kelave. Pucao je glavom, ali nije dobro zahvatio loptu i ona je otišla iznad grede.

31' Žuti karton za Mertelja

28' Žuti karton za Vidu

25' Prva prilika za Maribor. Brzo su došli pred kazneni prostor plavih, a onda se Cvijanovič odlučio za šut, no bio je neprecizan. Lopta je prošla metar-dva od stative.

18' Žuti karton za Ademija.

16' Nova prilika za plave! Nakon jednog pokušaja ubacivanja Dinama s desne strane jedan obrambeni igrač Maribora glavom zahvaća loptu i umalo svladava svog vratara. No, Handanović krajnjim naporom loptu odbija u gredu.

15' Nova prilika za Dinamo! Pivarić je ubacio slijeva, lopta je preletjela sve igrače, a onda je na nju natrčao Jerko Leko. No, njegov pokušaj iz obećavajuće situacije odlazi daleko preko gola.

10' GOOOOOOOOOL!!! Dinamo vodi 1:0!!! Sammir je pucao iz daljine, lopta se odbila na desni bok. Vida ju je stigao, centrirao iz prve i naša u sredini Duju Čopa koji zabija za 1:0.

7' Vukao je Ademi loptu gotovo 40 metara, ušao u šesnaesterac i opalio, ali lopta je prohujala iznad vratnice.

1' Počela je utakmica u Maksimiru! Dodajmo da je glavni sudac utakmice Turčin Cüneyt Çakır.

Pred Dinamom je utakmica istine. Modri u prvoj utakmici doigravanja dočekuju slovenskoga prvaka Maribor i pokušat će ostvariti što bolji rezultat uoči uzvrata. Ulog je ogroman. Dovoljno je samo reći - Liga prvaka...

Što se situacije s igračkim kadrom tiče, za Dinamo ne konkuriraju Mateo Kovačić, Ivan Krstanović i Ivan Tomečak, a o važnosti utakmice još jučer je govorio trener plavih Ante Čačić.

- Nalazimo se pred jednom utakmicom koju smo i očekivali, dvije utakmice koje odlučuju hoće li klub u Ligu prvaka. Ova utakmica je nešto što smo željeli, čekali smo to cijelu godinu. To je na tragu onoga što sam i ja očekivao po dolasku u Dinamo - istaknuo je Čačić.

Sastav Dinama: Kelava, Šimunić, Tonel, Vida, Ademi, Leko, Sammir, Badelj, Pivarić, Rukavina, Čop. Klupa: Mitrović, Ibáñez, Vrsaljko, Alispahić, Pokrivač, Peko, Beqiraj.

Sastav Maribora: Handanovič, Mejač, Potokar, Rajčevič, Arghus, Filipovič, Ibraimi, Cvijanovič, Mertelj, Tavares, Berić. Klupa: Pridigar, Vidovič, Milec, Mezga, Dodlek, Lesjak, Komazec.

UŽIVO: DINAMO - MARIBOR 1:1 Plavi nižu kornere, ali bez učinka
Ključne riječi

Komentara 118

BR
brownie
12:34 23.08.2012.

predlažem

JA
JackRussell
22:45 22.08.2012.

Nadam se da će Kovačić biti spreman za uzvrat, nedostajao je večeras, a ovaj Peko, potpuno je nejasno kako taj dobiva minutažu, provjerio sam, nije Mamićev igrač, tako da ne vidim razloga da ga se toliko forsira. Stvarno nevjerojatno.

LJ
@LjutiHrvat
21:44 22.08.2012.

prognoziram do kraja 2 razlike za dinamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije