Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ČETIRI MJESECA

Čilić se vratio pobjedom nakon stanke zbog dopinga

Marin Čilić (1)
Reuters/Pixsell
28.10.2013.
u 17:02

Čilić je prvi set izgubio, no u drugom je dva puta oduzeo servis protivniku, dok mu je u trećem "break" kod 4:3 bio dovoljan za pobjedu. Susret je trajao sat i 43 minute. Čilić u sljedećem kolu ide na Del Potra.

Nakon četveromjesečne suspenzije Marin Čilić vratio se natjecateljskom tenisu efektnom pobjedom nad Nizozemcem Igorom Sijslingom, 70. tenisačem svijeta, sa 5:7, 6:1, 6:4 u prvom kolu turnira kategorije Masters 1000 u Parizu. Samo se u prvom setu osjetilo malo nesigurnosti u Marinovoj igri, međutim u nastavku bio je to onaj stari Čilić, igrač iz top 10 (u veljači 2010. bio je deveti).

U svom povratničkom meču na tepihu Bercyja, koji je potrajao sat i 41 minutu, Međugorac je pogodio 21 as i iskoristio tri od pet prilika za oduzimanje suparnikova servisa (Sijsling jednu od tri). Ukupan omjer poena, 93:78, govori o uvjerljivoj pobjedi našeg tenisača.

Uzvratiti za Roland Garros

Čilićev suparnik u drugom kolu bit će njegov vršnjak (obojica imaju po 25 godina) Argentinac Juan Martin del Potro, peti tenisač svijeta, koji je u prvom kolu bio slobodan. Marin i Argentinac dosad su se sastajali čak devet puta, a uvjerljiva prednost (7-2) na strani je Del Potra. Posljednji je put Čilić u njihovim dvobojima izašao kao pobjednik 2011. u Montrealu (6:3, 6:4). Posljednji okršaj, ove godine u Roland Garrosu, dobio je Del Potro u tri seta. Marinu se u Bercyju pruža prilika da uzvrati Argentincu za taj poraz u susjedstvu.

Dosad najbolji rezultat u Parizu Čilić je postigao 2009. kada je nastupio u četvrtfinalu (poraz od Monfilsa). Lani ga je u drugom kolu (u prvom je bio slobodan) zaustavio Poljak Janowicz.

Nastavlja sa 41. pozicije

Nakon što su mu vraćeni oduzeti bodovi, Marin se ipak nije vratio na poziciju koju je planirao. Sa 1095 bodova sada je 41. (+6), no 30. Tursunov bježi mu samo 149 bodova. Ivan Dodig, koji će se danas u Parizu sučeliti s Roger-Vasselinom, pao je za sedam mjesta i sada je 36., dok je Ivo Karlović napredovao za osam i sada je na 75. poziciji. Napredak bilježe i ostali naši tenisači: Antonio Veić za 16. mjesta (183.), Kristijan Mesaroš za pet (193., izjednačen renking karijere), a najviše je napredovao najbolji junior svijeta 16-godišnji Borna Ćorić koji se na seniorskoj listi našao na 407. mjestu (+129), što mu je, naravno, i najbolji plasman karijere.

>> Čilić napokon progovorio: Ovo je za mene najbolji dar u godini

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije