Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP PEKING

Čilić ostao bez naslova u Pekingu

Marin Čilić
Sanjin Strukić/PIXSELL
09.10.2011.
u 12:27

Marin je imao sjajnu šansu da riješi meč u drugom setu kod 4:4, no zbog pogrešaka ostao je bez šestog ATP naslova u karijeri i upisao treći poraz u finalu ove sezone.

Marin Čilić i Tomaš Berdych tražili su na turniru u Pekingu šesti naslov u karijeri, naš je tenisač na početku bio bliži tom naumu, dobio je prvi set, ali je na kraju ipak trijumfirao Čeh, deseti tenisač svijeta. Berdych je pobijedio sa 3:6, 6:4, 6:1, nakon dvosatne velike borbe.

Zamalo servirao za meč

A imao je Čilić u drugom setu, pri omjeru 4:4, dvije prilike za oduzimanje suparnikova servisa. Da je iskoristio barem jednu, servirao bi za meč i sve je moglo završiti drugačije.

– Malo sam razočaran zbog poraza u finalu jer sam na početku meča doista igrao jako dobro. U drugom sam setu imao dvije prilike za preokret, ali on je oba puta bio precizan sa snažnim prvim servisom. Nakon toga Berdych je zaigrao mnogo bolje i ja nisam uspio pronaći odgovor za njegovu igru – kazao je Čilić, koji je kao i Berdych pogodio sedam asova, a obojica su imala i po pet prilika za break, ali Čilić je iskoristio samo dvije, a Čeh čak četiri.

Berdychu, koji je na ovaj naslov čekao od svibnja 2009. kada je osvojio turnir u Münchenu, pripalo je 505.000 američkih dolara i 500 bodova, koji će ga jako pogurati u utrci za završni turnir sezone u Londonu. Čilić će iz Pekinga otići bogatiji za 300 ATP bodova i 234.000 USD.

I Karlović igrao finale

Finale je, ali na challengeru u Sacramentu (100.000 USD) noćas igrao i Ivo Karlović. U polufinalu je sa 7:6 (6), 3:6, 6:4 nadjačao Amerikanca Sama Querreya.

Teniska se karavana seli u Šangaj gdje se ovaj tjedan igra bogati turnir Rolex Masters, nagradnog fonda od čak 3,240.000 USD. Sva trojica naših predstavnika nalaze se u donjem dijelu ždrijeba. Marin Čilić će za suparnika imati kvalifikanta Španjolca Alberta Ramosa, Ivan Ljubičić sastaje se s Austrijancem Jürgenom Melzerom, a Ivan Dodig s Kolumbijcem Santiagom Giraldom. Ako dva Ivana prođu prve prepreke, u drugom bi se kolu sučelili međusobno.

ATP Peking, finale:

Čilić - Berdych 6:3, 4:6, 1:6

Komentara 4

OB
-obrisani-
14:49 09.10.2011.

Tako završavaju balkanske porezne pobjegulje. Prvo je prevario BiH, koja mu je dala besplatno školovanje i zdravstveno osiguranje, a sada i Hrvatsku jer se lažno prijavio u monegaškoj poreznoj oazi. Zarađuje milijune, pomaže monegaške tajkune, ali i dalje prima zagrebačku stipendiju.

OB
-obrisani-
14:49 09.10.2011.

Vrhunski hrvatski tenisači, poput Ivana Ljubičića i Marina Čilića, primaju stipendije iz proračuna Grada Zagreba, mjesečno dobivaju 2400 kuna. Za primanje stipendije dovoljno je da budu prijavljeni kao članovi jednog od zagrebačkih teniskih klubova, neovisno nastupaju li za taj klub. Stipendije im isplaćuje Zagrebački športski savez, i to na temelju kategorija koje određuje Hrvatski olimpijski odbor, a novac se osigurava iz gradskoga proračuna.

Avatar GeniKameni
GeniKameni
23:19 09.10.2011.

Trebali bi vama placati porez!? Bilo bi za ocekivati da su shvatili u zadnjih 20-ak godina tko ste i sto ste, ali izgleda da nisu, zato i nastupaju pod vasom zastavom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije