Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP MASTERS SERIJA ŠANGAJ

Čilić nije uspio preokrenuti protiv Berdycha

Marin Čilić
Reuters
13.10.2009.
u 12:25

Marin Čilić bio je blizu nastavka odličnih igara iz Pekinga, ali visoka kvaliteta Marinova tenisa trajala je do 4:2 i 15:40 u trećem setu. Nakon toga je Tomas Berdych uspio vratiti na priču iz prvog seta i slaviti sa 7:6, 3:6, 6:4.

Imao je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić 4-2 u trećem setu 1. kola ATP turnira Masters serije 1000 u Šangaju protiv Čeha Tomaša Berdycha. I dvije vezane break lopte za 5-2.

No, ništa od toga nije bilo dovoljno 13. igraču na svijetu, koji je do kraja prosuo sve, a češki tenisač, inače sedam pozicija ispod Hrvata na ATP ljestvici, nanizao je četiri gema za pobjedu 7-6(8), 3-6, 6-4.

Za prvi nastup Čilić je dobio krajnje nezgodnog suparnika, a očigledno je i donio u Šangaj umor iz Pekinga gdje je prošlog tjedna igrao teške mečeve (Davidenko, Nadal i Đoković), te je još u nedjelju igrao finale gdje je poražen od najboljeg srbijanskog tenisača.

Podsjetimo da su Čilić i Berdych prvi međusobni meč igrali prije nekoliko tjedana, u Poreču na polufinalu Davisova kupa, kada je Berdych pobijedio 6-3, 6-3, 3-6, 4-6, 6-3, a i ogled u Šangaju se protegao na čak dva sata i četrdeset minuta, te je opet bolji bio češki tenisač.

Čilić se uspio spasiti, nakratko, u prvom setu makar je imao break zaostatka, a uporno se spašavao i u tie-breaku. U njemu je Čeh imao 6-4 (jednom set loptu na svoj servis), pa još dvije prilike i uspio je realizirati tek petu.

Unatoč gubitku premijernog seta Čilić se nije dao smesti, te je igrao bolje u nastavku meča. U drugom setu je Čeh bio daleko od break lopte, a u trećem setu je Čilić do, činilo se, ključnog breaka došao kod 3-2.

Imao je Čilić 4-2 i dvije vezane break lopte za 5-2, no nije ih uspio iskoristiti nakon čega je Berdych mudro držao loptu u igri, te je sve prepustio nervoznom Čiliću koji je poklonio mnogo toga do kraja meča, ne osvojivši više niti jedan gem.

Obojica su napravili četiri breaka u meču, s tim da je Berdychu za to trebalo tek pet break lopti, a Čiliću 12. 

Čiliću malo vrijedi ukupno više osvojenih poena (103-100), a mnogo više ga je stajala loša igra nakon njegova drugog servisa (osvojio je samo 14 od 37 takvih poena).

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:43 13.10.2009.

Svako čudo tri dana dosta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije