Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŠAO U POVIJEST

Marin krcat samopouzdanjem: Mislim da nikad nisam igrao ovako dobro u karijeri

Marin ?ili? pobjedom protiv Rubljova izborio polufinale Roland Garrosa
Aurélien Morissard/Panoramic/Bestimage
01.06.2022.
u 21:16

"Ovo sam ja, zbog toga sam uspio pobijediti. Bio je ovo jedan sjajan meč koji je iscrpio fizički, ali više psihološki. Andrej je igrao nevjerojatno i peti set je bio kvalitetan i dramatičan. Danas je bio moj dan, ali treba odati poštovanje Andreju koji nije imao sreće. Očuvao sam fokus u posljednjem setu i uspjelo je prevagnuti na moju stranu", reagirao je Čilić nakon povijesne pobjede na terenu

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je pobijedio sedmog tenisača svijeta, Rusa Andreja Rubljova i prvi put u karijeri ušao u polufinale Roland Garrosa čime je sada postao polufinalist sva četiri Grand Slam turnira. 

Ulaskom u polufinale Čilić je ostvario najveći uspjeh na Roland Garrosu. Do sada je dva puta stigao do četvrtfinala (2017, 2018), no oba puta je ispao. Prije pet godina izbacio ga je Švicarac Stan Wawrinka, a godinu dana kasnije Argentinac Juan Martin del Potro. Posljednje polufinale na nekom od Grand Slama Čilić je igrao 2018. kada je dogurao do finala Australian Opena.

Čilić je jedan od samo pet aktivnih tenisača koji ima polufinale u sva četiri Grand Slam turnira, uz Đokovića, Nadala, Federera i Murraya.

 

 

"Ovo sam ja, zbog toga sam uspio pobijediti. Bio je ovo jedan sjajan meč koji je iscrpio fizički, ali više psihološki. Andrej je igrao nevjerojatno i peti set je bio kvalitetan i dramatičan. Danas je bio moj dan, ali treba odati poštovanje Andreju koji nije imao sreće. Očuvao sam fokus u posljednjem setu i uspjelo je prevagnuti na moju stranu", reagirao je Čilić nakon povijesne pobjede na terenu.

Bio je to sedmi međusobni susret između 33-godišnjeg Čilića i 24-godišnjeg Rubljovog i treća Čilićeva pobjeda.

"Bio je danas težak dan u uredu, igranje protiv Andreja je uvijek teško. Uvjeti su bili jako teški, lopta nije odskakala kao prije dva dana protiv Daniila. Nije bilo lako nakon izgubljenog četvrtog seta, ali morao sam spustiti glavu i fokusirati se. Moguće je da igram najagresivniji i najbolji tenis u svojoj karijeri, nikad nisam spojio ovakav turnir. Samo pokušavam na terenu biti ja. Na rang ljestvici od 1 do 10, samopouzdanje mi je, rekao bih 9.5", rekao je presretni Čilić u emisiji Eurosporta dvadesetak minuta nakon trijumfa.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije