Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP I WTA LISTA

Čilić ispao u drugom kolu Wimbledona pa napredovao, Đokoviću nestvarna prednost

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
15.07.2019.
u 11:20

Najveći pad zabilježila je prošlogodišnja pobjednica Wimbledona Njemica nkoja je nakon ispadanja u 2. kolu ove godine izgubila osam pozicija i skliznula na 13. mjesto

Na novoj ATP ljestvici najboljih svjetskih tenisača objavljenoj u ponedjeljak po završetku trećeg ovogodišnjeg "grand slam" turnira Wimbledona najboljih hrvatski igrač Borna Ćorić zadržao je 14. poziciju iako zbog ozljede mišića nije nastupio u All England Clubu. 

Usprkos novom ranom ispadanju u 2. kolu, Marin Čilić je popravio plasman za jedno mjesto i sada je 17. igrač svijeta, dok se među 100 najboljih nalazi i 40-godišnji veteran Ivo Karlović koji ovoga tjedna drži 82. poziciju.

Srbin Novak Đoković je obranom naslova u Wimbledonu zadržao uvjerljivo prvo mjesto s čak 4470 bodova više od drugog Španjolca Rafaela Nadala, dok je finalist Wimbledona Švicarac Roger Federer treći s 4955 bodova manje od Đokovića.

Trojica igrača među prvih 10 ovoga tjedna bilježe svoje najbolje plasmane u karijeri, Rus Karen Hačanov skočio je s devetog na osmo mjesto, prvi nositelj umaškog turnira koji se igra ovoga tjedna, 32-godišnji Talijan Fabio Fognini skočio je s 10. na deveto mjesto, dok je još jedan Rus Danil Medvedev po prvi put stigao u društvo 10 najboljih pomaknuvši se za tri pozicije, s 13. na 10. Svi oni svoj pomak mogu zahvaliti padu Južnoafrikanca Kevina Andersona, koji nije uspio obraniti lanjski finale Wimbledona, on je ispadanjem u 3. kolu izgubio tri mjesta te je pao s osme na 11. poziciju.

Plasmanom u 4. kolo Wimbledona hrvatska tenisačica Petra Martić popravila je svoj plasman na WTA ljestvici za četiri mjesta te se po prvi put u karijeri nalazi među 20 najboljih na svijetu, upravo na 20. poziciji.

Martić je, između ostalih, preskočila i Donnu Vekić te tako ponovno postala najbolje rangirana hrvatska igračica. 

Vekić je ispadanjem u 1. kolu Wimbledona izgubila četiri pozicije i sada se nalazi na 26. mjestu.

Wimbledonska pobjednica Rumunjka Simona Halep popravila je plasman za tri pozicije i sada se nalazi na četvrtom mjestu iza Australke Ashleigh Barty, koja je ostala na vrhu usprkos ispadanju u 4. kolu, druge Japanke Naomi Osake i treće Čehinje Karoline Pliškove.

Najveći pad zabilježila je prošlogodišnja pobjednica Wimbledona Njemica nkoja je nakon ispadanja u 2. kolu ove godine izgubila osam pozicija i skliznula na 13. mjesto.

>>> Pogledajte finale humanitarnog spektakla na Šalati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije