Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Čilić: Amerikanci su najteži suparnik na putu prema finalu

Čilić - Ćorić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/10
11.07.2016.
u 12:10

Očekivanja su velika, naravno da vjerujemo da možemo proći Amerikance - istaknuo je Marin Čilić

Hrvatska Davis kup reprezentacija u kompletnom je sastavu stigla u Portland, gdje će od petka do nedjelje pokušati pobjedom nad američkom momčadi izboriti mjesto u polufinalu, a naš najbolji tenisač Marin Čilić izrazio je vjeru u uspjeh.

Uz Čilića i izbornika Željka Krajana, u Portlandu su se okupili Borna Ćorić, Ivan Dodig, Franko Škugor i Marin Draganja, čiji je zadatak što brža prilagodba na vremensku razliku i na tvrdu podlogu koju su Amerikanci izabrali za odigravanje ovog dvoboja.

Iza naših tenisača su nastupi u Wimbledonu, gdje je Marina Čilića samo jedan poen dijelio od pobjede nad Rogerom Federerom i plasmana u polufinale, gdje bi se protiv Kanađanina Miloša Raonića borio za finale. Iako je bio silno razočaran ishodom četvrtfinalnog dvoboja protiv Federera, Čilić je s vremenskim odmakom pozitivnim ocijenio nastup na travi All England Cluba.

- Dojmovi su se slegli, a gledajući unatrag bio je to još jedan odličan rezultat. Veselilo me što sam u meču s Federerom pokazao da sam u odličnoj formi. Nažalost, malo me dijelilo od prolaska u polufinale i mogućnosti da se na turniru napravi još više. No što je tu je, na Wimbledon gledam kao na veliki iskorak naprijed i veseli me što sam ponovno igrao fenomenalno na ovako velikom turniru.  Ako ću i u nastavku sezone igrati u ovako visokom ritmu, neću se morati bojati za velike rezultate - rekao je najbolji hrvatski tenisač koji će drugi put u karijeri igrati protiv reprezentacije SAD-a.

Čilić je bio jedan od ključnih igrača reprezentacije koja je u četvrtfinalu Davis Cupa 2009. na zemljanoj podlozi u porečkoj dvorani Žatika svladala američku reprezentaciju s 3-2 za koju su pojedinačne mečeve igrali James Blake i Mardy Fish. Hrvatska je nakon prvog dana vodila 2-0, nakon što je Ivo Karlović svladao Blakea, a Čilić bio bolji od Fisha.

Pobjednički, treći bod donio je Marin svladavši Blakea. Bila je to treća pobjeda hrvatskih tenisača nad Amerikancima u isto toliko dvoboja, a Čilić vjeruje da Hrvati i u Portlandu mogu nastaviti pobjednički niz.

- Očekivanja su velika, naravno da vjerujemo da možemo proći Amerikance. Iako, iz moje perspektive, oni su jedan od najtežih suparnika na putu prema finalu. Spremni jesmo, motivirani jako, ekipa je u punom sastavu i nadamo se da će sve biti super do početka susreta. Amerikanci su opasan i neugodan protivnik, s braćom Bryan kao jednim od najboljih svjetskih parova i velikim iskustvom u Davis Cupu. Prva dva igrača, Isner i Sock, su također sjajni, no mi vjerujemo u svoje kvalitete i mogućnosti - rekao je Čilić.

Američki izbornik Jim Courier donekle je iznenadio uvrštanjem Jacka Socka u sastav, uz Johna Isnera i neizostavne Boba i Mikea Bryana, jer se činilo da je Sam Querrey senzacionalnom wimbledonskom pobjedom nad Novakom Đokovićem osigurao nominaciju za poziciju drugog igrača u pojedinačnim mečevima.

- Davisov kup je nešto drugačije natjecanje. Oni su se opekli s njim prošle godine, kad je izgubio u susretu protiv Britanaca od njihovog drugog igrača. Nije ulijevao previše samopouzdanja njihovom izborniku Courieru i ova prijavljena postava je ona koju koriste u posljednje vrijeme - zaključio je Marin Čilić.

Hrvatski izbornik Željko Krajan prijavio je Čilića, Ćorića, Dodiga i Draganju, ali sve do sat vremena prije službenog ždrijeba koji će biti održan u četvrtak, tu nominaciju može i promijeniti, kao što je učinio u ožujku na gostovanju u Belgiji, gdje je umjesto Draganje postavio Franka Škugora, koji je u paru s Ivanom Dodigom donio važan bod za vodstvo 2-1.

Amerikanci još uvijek dobro pamte posljednje gostovanje Hrvatske na njihovom terenu, kada su u 1. kolu Svjetske skupine 2005. godine protiv Ivana Ljubičića i Marija Ančića okupili zvjezdanu postavu s Andreom Agassijem, Andyjem Roddickom i braćom Bryan.

Pobjedom u Carsonu, predgrađu Los Angelesa, Hrvatska je pod izborničkim vodstvom Nikole Pilića krenula u pohod koji je završio povijesnim trijumfom u Bratislavi, a Andre Agassi se porazom oprostio od reprezentacije s kojom je dvaput osvojio pobjednički trofej (1990, 1992.).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije