Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Čile kao posljednji izborio četvrtfinale

Fernando Gonzalez
AFP
08.03.2010.
u 17:34

Tenisači Čilea kao posljednji su izborili plasman u četvrtfinale Davisova kupa ove godine. Ključni treći bod donio im je najbolji igrač, 10. igrač na svijetu Fernando Gonzalez.

Cijeli meč Čilea i Izraela počeo je dan kasnije u odnosu na ostale, zbog potresa koji su harali ovom državom, a u ponedjeljak je na zemljanim terenima u Coquimbu Gonzalez razveselio publiku pobjedom 6-4, 6-4, 6-3 protiv 72. igrača s ATP ljestvice Dudija Sele. Meč je završio nakon točno dva sata igre.

Posljednju šansu za preokret i nastavak nade Sela je propustio u trećem setu meča, kada pri Gonzalezovu vodstvu (3-2) nije iskoristio ni jednu od četiri prilike za break.

Tako je Čile poveo sa 3-1 i posljednji će meč biti tek revijalnog karaktera.

U četvrtfinalu će Čile igrati protiv Češke, a pobjednik tog meča u polufinalu čeka boljeg iz ogleda Hrvatske i Srbije. Ako Hrvatska bude slavila u svom četvrtfinalu, bit će gost u bilo kojoj kombinaciji. I protiv Češke i protiv Čilea hrvatski su tenisači posljednji put igrali kao domaćini i to oba puta prošle 2009. godine.

Davisov kup, 1. kolo Svjetske skupine:

Čile - Izrael 3-1

Gonzalez - Sela 6-4, 6-4, 6-3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije