Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZASLUŽENO

Čile potopio hrabru i upornu Australiju s uvjerljivih 3:1

Čile - Australija
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/32
14.06.2014.
u 01:54

Čile opravdava ulogu favorita od samog početka, ali Australija se ne da.

Čile i Australija igrali su "susret autsajdera" jer glavni favoriti za prolaz iz skupine B bili su uoči Svjetskog nogometnog prvenstva Španjolska i Nizozemska, ali nakon što je Čile slavio sa 3:1 protiv Australaca, a svjetski prvak deklasiran od strane doprvaka, stvari su se promijenile.

Krenuli su Čileanci furiozno u susret i već nakon 14 minuta vodili sa 2:0, što nije čudilo gledajući stanje na terenu. Isla, Sanchez, Valdivia i Vargas prijetili su sa svih strana, Vidal je razbijao svaki pokušaj na sredini i uistinu se činilo kao da "klokane" čeka rezultatska katastrofa.

Ali polako se tada već moglo vidjeti što je najveći problem Čileanaca - skok igra! Imali su nekoliko kornera, ali nisu nimalo uspjeli zaprijetiti visokim i robusnim Australcima. Malo po malo, dolazili su do zraka i Cahill je pokazao što najbolje zna, prijeteći u par navrata, prije no što je u 35. minuti zabio Bravu nakon ubačaja Davidsona.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

To je "diglo" Australce i već sljedeći napad se Cahill ponovno našao pred Bravom, samo što nogom ne može tako dobro prijetiti kao glavom pa mu je Čileanac to obranio. Tada su se stvari u potpunosti okrenule i Čileanci su jedva dočekali kraj prvog dijela.

U drugom dijelu Australci su krenuli žustrije, na sve ili ništa, imali su nekoliko prilika, pa čak i nedosuđeni kazneni udarac na Cahillu. Bio je očito povlačen za dres i da nije onda bi lako poentira sa šest metara glavom. No Čile je zaprijetio preko Vargasa malo kasnije, prebacio je Brava i Wilkinson izbija doslovno s gol linije.

Umor je nakon toliko trke i trošenja uzeo svoje, Bresciano koji se s 34 godine ne plećima odlično nametao, morao je izići iz igre i tu je sve stalo. Kumovalo je tom "stajanju" i što se u igri pojavio Beausejour, sjajni lijevi krilni igrač. Njegovi prodori činili su mnogo problema Australcima, no ubačaji ništa ne služe Čileu. Ipak, sjajni i brzonogi Beausejour uspio je u trećoj minuti sudačke nadoknade zabiti pogodak koji podsjeća na Jarnijev protiv Njemačke. I to je bilo to, Australija je bila slomljena - Čile ima 3:1 i tri boda!

No teško je vidjeti da mogu pobijediti Španjolsku ili Nizozemsku. Baš kao ni Australci. Ostaje dojam nakon ovog susreta da će autsajderima prolaz u osminu finala ipak ostat nedosanjan san...

ČILE - AUSTRALIJA 3:1 (Sanchez 11', Valdivia 14', 90'+2/ Cahill 35')

ČILE: Bravo - Isla, Medel, Jara, Mena - Vidal (od 60. Gutiérrez), Diaz, Aranguiz, Valdivia (od 68. Beausejour) - Sanchez, Vargas (od 87. Pinilla). Izbornik: Jorge Luis Sampaoli Moya.

AUSTRALIJA: Ryan - Franjić (od 49. McGowan), Wilkinson, Špiranović, Davidson - Oar (od 69. Halloran), Milligan, Bresciano (od 78. Troisi ), Jedinak, Leckie - Cahill. Izbornik: Angelos Postecoglou.

>> Socceroosi igraju sa čak sedam Hrvata...

Komentara 1

IS
istri
15:38 14.06.2014.

koliko drugi igraju toliko mi negodujemo i krivimo suce za ono sto nismo napravili.niste dostojni mundjala jer ste kao gnjide uvje i vjecno kukanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije