Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregled stadiona

Fifa: Sve ćemo učiniti da utakmica Brazil - Hrvatska bude spremna na najvišem nivou

Jerome Valcke
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/3
21.01.2014.
u 17:56

Stadion Itaquerao u Sao Paulu trebao bi biti dovršen na vrijeme da bi se u travnju mogle odraditi probne aktivnosti.

Glavni tajnik Fife Jerome Valcke posjetio je u ponedjeljak stadion Itaquerao, gdje će 12. lipnja Hrvatska i Brazil otvoriti Svjetsko prvenstvo. Pad dizalice, smrt dvoje radnika i uništen dio krovne konstrukcije na jednoj tribini nesretan je rasplet događaja iz studenog prošle godine zbog kojih se radovi na stadionu u Sao Paulu nisu mogli obavljati na predviđen način.

Jerome Valcke stoga je odabrao upravo stadion Itaquerao kao prvu postaju ovogodišnje inspekcije stadiona i bio je zadovoljan viđenim – barem tako tvrdi medijima.

– Na neki je način ovdje pritisak malo veći. Riječ je o prvoj utakmici koja mora biti uspješna. Cijeli svijet gledat će utakmicu, a mi ćemo napraviti sve da utakmica otvaranja bude uspješna.

Stadion bi trebao biti dovršen na vrijeme da bi se u travnju mogle odraditi probne aktivnosti. Upravo će u Sao Paulu 12. lipnja biti otvoreno Svjetsko prvenstvo susretom Brazila i Hrvatske.

Lokalne vlasti tvrde da je gotovo 97 posto stadiona, a postavljeno je i 30 od ukupno 70 tisuća sjedala.

Domaćin je trebao osigurati dovršetak svih 12 stadiona do kraja 2013., no potpuno je spremno samo njih šest, koji su bili korišteni i za Kup konfederacija. Valcke će posjetiti i stadione u Cuiabi te Curitibi, gdje je Arena da Baixada u najvećem zaostatku u odnosu na plan.

Valcke će u srijedu završiti mini-turneju posjetom Natalu gdje će sudjelovati na otvaranju stadiona Arena das Dunas.

>> Blatter: Nikad nitko nije kasnio u pripremi SP-a kao Brazil

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije