Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI U SOFIJI

Bugari nemaju igrača iz liga petice, a Rakitić vrijedi više od čitave reprezentacije

Ivan Rakitić i Luka Modrić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
08.10.2014.
u 08:50

Wengerov izaslanik dolazi u Sofiju zbog Marcela Brozovića.

Ako ćemo se šaliti, ključni čovjek za rušenje Bugara trebao bi biti – Domagoj Vida! Osim što je prekjučer nokautirao Srnin Šahtar i pokazao da je u vrhunskoj formi, Domagoj je još od prije dvije godine noćna mora Bugara.

Tko se još ne sjeća onog Vidina bljeska u 97. minuti protiv Ludogoreca u Maksimiru, kada je Dinamu spasio europsku sezonu, a Bugare bacio u očaj. Taj Ludogorec, koji je u Ligi prvaka namučio Liverpool i Real Madrid, zastupljen je u reprezentaciji s petoricom igrača. Jedan od njih, izvjesni Svetoslav Djakov, na utakmici protiv Real Madrida u Ligi prvaka prevalio je zadivljujućih 12.795 metara.

Taj će se maratonac nadmetati u petak u sredini terena protiv naših vedeta Modrića, Rakitića i, najvjerojatnije, Marcela Brozovića...

Potpuna anonimnost

Ono što kod Bugara ne zadivljuje (ali može biti i te kako opasno) gotovo je potpuna anonimnost njihovih igrača. Nekada su bili zvijezde Manchester Uniteda (Berbatov), Manchester Cityja (Martin Petrov) i Aston Ville (Stilian Petrov), a danas, za ne povjerovati, Bugari na popisu od 26 igrača nemaju nijednog igrača iz liga petice. Imaju po jednog iz Njemačke (Karlsruhe), Italije (Livorno) i Engleske (Fulham), ali riječ je sve odreda o – drugoligašima.

U toj oskudici zvijezda kao prvo ime Bugara nameće se kapetan, centarfor ruskog Kubana iz Krasnodara Ivelin Popov, koji je procijenjen na osam milijuna eura. Ove sezone zabio je samo tri gola u sedam nastupa, a dva od ta tri zabio je baš našoj legendi Stipi Pletikosi na vratima Rostova.

Da su Bugari danas treća liga europskog nogometa, govori i podatak kako im cijela prva momčad vrijedi samo nešto više od 25 milijuna eura, što je za pet milijuna manje od samo jednog Kovačeva čovjeka, primjerice Ivana Rakitića! Raketi je, naime, cijena u samo dva mjeseca u Barceloni nabujala na čak trideset milijuna eura.

Tata odlučuje o Kramariću

I dok su Raketa, Luka i Mandžo provjerene europske vrijednosti, dvojica su Hrvata ove jeseni pod posebnim povećalom skauta velikih klubova. O sudbini Rijekina napadača Andreja Kramarića odlučit će stalni pratitelj, savjetnik i neslužbeni menadžer, tata Joža, dok Dinamova vezista Marcela Brozovića u stopu prati skaut Arsenala. Wengerov izaslanik bio je prošlog tjedna na utakmici Celtic – Dinamo u Glasgowu, a najavio se i za sraz u Sofiji. Englezi opipavaju šutljivog Turopoljca sa svih strana kako bi u zimu krenuli u akciju dovođenja na Emirates.

Mamić još od Luke Modrića nije prodao igrača na Otok. Prošlo je više od šest godina...

>> Kramarić: U Sofiji će biti luda atmosfera, ali sigurno ne kao u Dugopolju

>> Ćorluka: I mi braniči možemo zabiti. Snažni smo i imamo velike glave

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije