Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaslužuje li poziv?

Cico: Sammir u Izraelu ne može biti naša ključna figura

\'16.09.2010., Stadion Maksimir, Zagreb - Europska liga, skupina D, Dinamo - Villarreal.Jorge Sammir Cruz Campos i Mateo Musacchio. Photo: Igor Kralj/PIXSELL\'
Igor Kralj/PIXSELL
18.09.2010.
u 08:04

- Sammirova vrijednost skočit će tek kad postane vatreni - kaže M. Naletilić.

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Kranjčar smatra da je dinamovac Sammir (23) potencijal za reprezentaciju, no ne i čovjek koji bi u Izraelu trebao spašavati posrnuloga Bilića. Može netko misliti da Cico na aktualnu temu gleda kao otac koji štiti interese svoga sina, kojemu bi nadareni Brazilac postao konkurencija, ali njegova riječ ipak ima težinu.

Još može pričekati

– Sammir je tek sada, nakon tri godine u Dinamu, potvrdio svoje kvalitete, što je svakako dobitak za hrvatski nogomet. I kad je u pitanju poziv u reprezentaciju, kažem: "Zašto ne! Pa to je igrač koji je vezan uz Hrvatsku i ima potencijal koji se ne bi smjelo ignorirati jer ga je počeo kontinuirano pokazivati na visokoj razini – tvrdi Zlatko Kranjčar, kod kojega je prvi Brazilac, Eduardo, debitirao za Hrvatsku.

Bi li Sammira već u Tel Avivu trebalo postaviti u momčad?

– To bi možda bili prenaglo. Čekajte, ako nam Sammir treba već za Izrael, onda smo zaista u gabuli. Mislio sam na Sammira na širemu popisu reprezentativaca, kao igrača koji se tek treba prilagoditi momčadi te postupno dobivati prilike. Još je mlad i može pričekati, a i na toj poziciji imamo Niku, Luku i Rakitića i oni bi trebali biti u prednosti. Dakle, Sammir u reprezentaciji da, ali ne kao ključna figura u Izraelu – zaključio je Kranjčar.

Zašto Sammir nije u reprezentaciji golica sve skaute koji ga dulje vrijeme prate. Jer, bez nastupa za nacionalnu momčad, cijena mu ne može biti astronomska.

– Nakon briljantne igre protiv Villarreala, cijena mu je naglo skočila jer ga je upoznala i španjolska javnost. I naravno da je sada zaslužio poziv u reprezentaciju, jer to više nisu bljeskovi nego kontinuirano sjajni, i to protiv najjačih suparnika. No, istina je da igrač pravu cijenu postiže tek kada je član nacionalne momčadi, iako Biliću tu nije lako. Zato što će se pokraj Kranjčara, Rakitića i Modrića teško naći prostora za još jednoga sličnoga igrača – kaže menadžer Marko Naletilić.

Kada je pravo vrijeme za prodaju?

– Nastavi li u tom stilu, cijena će mu i dalje rasti. No, prezimi li Dinamo u Europi, ne bi imalo smisla prodavanje u siječnju. Bolje pričekati ljeto, tada će zainteresiranih biti još više – zaključio je Naletilić.

Bio u Senninu klubu

O Sammirovim bravurama raspisali su se i španjolski mediji. Prema Marci, Dinamo je zasluženo pobijedio Villarreal, koji nije mogao postići pogodak. A kada je trener Garrido uveo Rossija, Cazorlu i Borju, naišao je na Sammira, pokretačku snagu balkanske momčadi.

List Las Provincias, iz regije u kojoj je smješten Villarreal, otkrio je da je Sammir nekada igrao za brazilski klub Sao Caetano, iz kojeg je potekao i Villarrealov kapetan Marcos Senna.

"Jorge Sammir vodio je momčad i nametao ritam Dinamove igre, zaslužan je za oba pogotka. Taj Brazilac s hrvatskom putovnicom može početi odbrojavati dane u hrvatskoj ligi, jer ona ne zaslužuje igrača njegove klase", ustvrdio je izvjestitelj Las Provinciasa.

Komentara 55

SK
skockany
13:00 18.09.2010.

za nekog izjaviti da je rasist je vrlo ozbiljna optužba, a do jučer je obožavao Bilića.sjetite se da je za svakog trenera u početku govorio sa oduševljenjem i ljubavlju,a znamo na kakav se ružnim načinom rješio i Kužea i Ivankovića i Solde i Zajeca.sad je Bilić na redu,Vaha ti si sljedeči.to je pravi mamić,pa vi serite protiv bojkota

SD
satan da shumsky
13:30 18.09.2010.

bilić je zvao igrače koji nisu u formi, sa klupa, ozlijeđene..koje je to velike utakmice odigrao subašić? rukavinu je zvao da se navikne na reprezentaciju iako nije bio u formi..pa onog jurića..sammira treba pozvati ali ne da igra nego na klupu , pa ako poslije ostane dobar, neka igra...

ZE
zemo72
00:35 19.09.2010.

pričekajmo još jednu utakmicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije