Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majstorica s Jenisejem

Kobni Sibir za cibose, poraz u još jednoj triler-završnici: 'Teško smo oštećeni'

Cibona - Juventus
Foto: Borna Filić/PIXSELL
31.03.2016.
u 16:22

Nakon velike muke s dalekim putovanjima, Cibona ipak nije dosanjala Final Four.

Košarkaši Cibone nisu se uspjeli plasirati na Final Four Fibina Eurokupa. U trećoj četvrtfinalnoj utakmici, u majstorici, izgubili su od Jeniseja 78:82.

Igralo se u dalekom Krasnojarsku, 5500 km udaljenom sibirskom gradu, u kojem je pet sati više nego što je u srednjoj Europi. A prilagodbu na sve to, ponajprije na jet-leg, cibosi su morali proći dva puta.

Flo se na kraju nije snašao

Na žalost, u oba slučaja izgubili su u tijesnim završnicama, nisu imali nijednom “match-winner” u svojim redovima. U prvoj su, doduše, izgubili uz kontroverznu odluku sudaca koji na samom kraju nisu priznali Joksimovićevu tricu niti su mu dosudili pripadajuće slobodno bacanje.

I ovaj put bilo je jednako dramatično. Imali su Zagrepčani napad za pobjedu, u najmanju ruku za produžetak, no Florence nije uspio probiti svog igrača niti išta organizirati pa je loptu predao Anti Žižiću, koji je pokušao dodati Slavici, no dodao je u “aut”.

A da je dobio loptu, Slavica bi vjerojatno i zabio jer je u prethodna dva napada zabijao iz težih situacija. Šteta je što se Florence u tom posljednjem napadu nije odlučio za šut. Doduše, došao mu je Žižić u blok, iz čega mu je predao loptu, no Ante nije vidio Krušlina samog na trici, nego je potražio Slavicu.

– Borili smo se do kraja bez obzira na uvjete. U zadnjih pet minuta domaćin je dobio 10 poklonjenih bacanja, a nije prenesena lopta na vrijeme na dva razlike. Ponovno smo teško oštećeni, no sad je tako kako jest. Imali su puno slobodnih bacanja. Stvari koje su se događale na terenu bile su vrlo upitne – rekao je trener Damir Mulaomerović.

Najviše kod cibosa zabili su Florence (17 koševa, 7 asistencija) i Siriščević (14), obojica po četiri trice, dok je mlađi Žižić zabio 12 uz 15 skokova (četiri napadačka).

Zadar im nije pružio ruku

Nakon nesretnog sibirskog epiloga, Cibonu već u nedjelju čeka vrlo težak domaći suparnik. U prvom kolu lige za prvaka, Zagrepčanima u goste stiže Zadar, koji je bio zamoljen na pomicanje susreta za 24 sata. Na žalost njihovu, Zadrani na to nisu pristali, čak ni uz pogodnost da im Cibona za ponedjeljak plati spavanje kako bi odmorni u utorak otputovali u Rijeku, gdje ih u srijedu čeka Kvarner.

U zadarskom klubu očito su ovu Ciboninu situaciju shvatili kao lijepu priliku da izravnog rivala uhvate na lijevoj nozi već na startu. Jer, cibosi će putovati cijeli petak, u subotu će se od tog puta oporavljati, da bi već u nedjelju igrali hrvatski derbi.

>>Cibonina majstorica u Sibiru za Final Four

Komentara 3

Avatar links
links
06:49 01.04.2016.

Teško ste oštećeni odavno, većina vas i onaj koji vas je sastavio

Avatar links
links
06:51 01.04.2016.

znači Zadar je kriv jer nije htio igrati u ponedjeljak pa u srijedu zato jer gospodi ne odgovara igrati u četvrtak pa u nedjelju!!!!! sramite se

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:40 31.03.2016.

želim vam samo da 'unakazite' Zadar sa 20 razlike.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije