Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poveli 2:0 u seriji

Cibona 'razbila' Zadar u Višnjiku i došla na korak do naslova

Zadar, Cibona (1)
Dino Stanin/Pixsell
01.06.2013.
u 22:33

- Presudio je individualni kvalitet Cibone, no žao mi je što nismo imali petlju kada smo imali plus 12

- Nekoncentrirano smo ušli u utakmicu, ali smo se nasreću vratili. U drugo poluvrijeme smo ušli s boljim šutom i dobili. Čak smo bili bolji i u skoku unatoč velikoj zadarskoj agresivnosti - zadovoljno je Danijel Lutz komentirao pobjedu Cibone pred gotovo 9000 fanatičnih zadarskih navijača u punoj dvorani Krešimira Ćosića.

Cibosi nisu poklekli pod pritiskom kakvog u hrvatskoj košarci mogu napraviti samo Zadrani. Štoviše, doslovno su se vratili iz ponora u koji su gotovo upali već na kraju prve četvrtine. Zadar se naime počeo odvajati tri minute do kraja prve četvrtine i serijom 13-2 pobjegao sa 17-17 na konačnih 30-19. Zadar je drugu četvrtinu otvorio serijom od šest promašenih slobodnih bacanja, a Cibona promašajima iz igre. Post na zadarskoj strani tricom je prekinuo Ramljak za plus 14 Zadra. I Zadar je stao...

- Presudio je individualni kvalitet Cibone, no žao mi je što nismo imali petlju kada smo imali plus 12. Da smo imali obranu ne bi u poluvremenu bili u egalu, nego bi vodili deset razlike - rekao je trener Zadra Ante Nazor o šansi koju je tada propustio Zadar.

Seriju 12-2 i to opet na krilima Šarića pravi Cibona, a Zadar je u drugo poluvrijeme krenuo s tri koša prednosti. Košem Žižića Cibona prelazi u vodstvo u 23. minuti, a nakon tehničke Ivanovu, Žižić i Blasingame dižu na plus šest za Cibonu. Koševima Delaša Zadar opet izjednačuje, no Cibona opet pravi veliku seriju i koševima Nicevića bježi na velikih 59-69. Dvije trice potom pogađaju Zadrani, ali uzvraćaju Strawbery i Nicević za Cibonih plus deset na kraju treće četvrtine. Imala je Cibona u posljednjoj dionici i plus 12, no u večeri ludih serija tada je na red došao Zadar serijom od sedam koševa. No, Cibona je taj nalet izdržala. Šariću(21) se pridružio Blassingame(19) i Cibona je na kraju uvjerljivo pobijedila 92-76 i povela 2:0.

- Mi moramo ostati skromni unatoč vodstvu, ali dakako da želimo već u trećoj utakmici u utorak sve riješiti - rekao je Cibonin strateg Lutz. Trener Zadra Ante Nazor izjavio je da će njegova ekipa napraviti sve da smanji i Zadru omogući još jedan spektakl u Višnjiku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije