Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Demant Tedeschija

Cibona: Atlantic grupa nije nam bila jedan od najvećih sponzora

Cibona
Pixsell
25.04.2012.
u 12:38

Priopćenje KK Cibone prenosimo u cijelosti

Predsjednik Uprave Atlantic grupe Emil Tedeschi u nedavnom je intervjuu Večernjem listu(21.04.2012.) ustvrdio, citiramo: 'Možda se nedovoljno zna, ali mi smo, primjerice, posljednjih pet godina bili jedan od najvećih sponzora KK Cibona'.

Ponukanitim bombastičnim navodom, dužni smo obavijestiti javnost o stvarnim činjenicamavezanima za ugovore o oglašavanju brandova Cedevita i Multipower u dvoraniKošarkaškog centra 'Dražen Petrović'.

Usezoni 2007./2008. Atlantic grupa sponzorirala je KK Cibona isključivo u robi,osiguravši 1000 kgnapitka Cedevita (17.260,00 kuna bruto). Sezone 2008./2009. sponzorstvo je također uključivalo proizvode Atlantic grupe (Multipower proizvodi i Cedevita),i to u protuvrijednosti od 42.069,91 kuna bruto. Naredne natjecateljske sezone2009./2010. na snazi su bili isti ugovorni odnosi kao i prethodne sezone, aprotuvrijednost sponzorirane robe iznosila je 61.375,20 kuna bruto.

Naglasilibismo još i činjenicu kako je Košarkaški klub Cedevita tijekom sezone2010./2011. koristio našu dvoranu za vlastite treninge te za treningegostujućih momčadi s kojima se natjecao u Eurokupu. Nadalje, iste je sezone KKCedevita odigrala šest utakmica Eurokupa u našoj dvorani, kao i prvu utakmicuEurokupa u sljedećoj sezoni (2011./2012.), sve bez ikakve naknade.

Iz predočenih sepodataka lako da zaključiti:

a) Atlanticgrupa nije bila sponzor KK Cibona proteklih pet nego tri natjecateljske sezone,  i to u vrijeme bivše Uprave KK Cibona.

b) Apostrofiranosponzorstvo nije bilo novčano, nego isključivo u robi.

c) Ukupnaprotuvrijednost sponzorirane robe u te tri sezone iznosi oko 120.000 kunabruto.

d) Iz svega rečenog teško se može ustvrditi da je Atlantic grupa bila 'jedan od najvećih sponzora KK Cibone'. Kakav je stvarno bila sponzor, sada se, vjerujemo, dovoljno zna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije