Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za bodove

Rijeka kiksala protiv Cibalije i oprostila se od naslova prvaka

Rijeka kiksala protiv Cibalije i oprostila se od naslova prvaka
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
13.05.2018. u 18:49

Rijeka se, remijem (0:0) u Vinkovcima, oprostila od naslova prvaka. Cibalia je u dvoboju 35. kola sačuvala svoju mrežu protiv favoriziranog rivala, pa se na devetom mjestu prvenstvene ljestvice bodovno izjednačila s Istrom 1961, piše Goal.com. Rijeka sada više nema ni teoretske šanse za obranu naslova, nogometaši Matjaža Keka kolo prije kraja za vodećim Dinamom (koji ima još dvije utakmice) zaostaje tri boda i lošija je u međusobnim susretima...

Sasvim očekivano, Rijeka je bila puno bolja momčad. U prvom dijelu imala čak 79% posjeda lopte, vratnicu Kvržića i čitav niz dobrih situacija, ali na vratima Cibalije briljirao je vratar Brkić. Vinkovčani se danas nisu puno trošili prema naprijed, sve misli Davora Rupnika bile su kako sačuvati svoja vrata. Što im je na koncu i pošlo za rukom. Cibalia je posljednje dvije minute morala odraditi s igračem manje, zbog neopreznog starta na Čolaku pocrvenio je Tomašević.

Rijeka se od prve minute nametnula, pa i zagospodarila travnjakom u Vinkovcima. Nogometašima obje momčadi u prilog ne ide niti kiša koja otežava uvjete igračima Cibalije i Rijeke, a nešto se teže s time nose gosti koji ipak puno više traže pas-igru. Na prvi udarac čekali smo do 13. minute, snažno je potegao Pavičić , ali Brkić je bio siguran. Vrlo brzo je iz "slobodnjaka" pokušao i Puljić , išlo je to ravno u domaćeg vratara. Jakov Puljić prvi je zicer imao u 15. minuti; Kvržić je ubacio s desne strane, a riječki napadač loptu sa samo pet metara poslao pored gola...

Nastavili su se rjiečki napadi, u 24. minuti opasan je bio Kvržić , ali je njegov pokušaj odsjeo na vratnici. Nova prijetnja pred domaća vrata stigla je u 33. minuti. Sada je snažnim udarcem pokušao Leovac , Brkić upisao još jednu lijepu obranu. Cibalia je bila potpuno podređen suparnik, Vinkovčani u prvih 35 minuta nisu niti jednom uspjeli s loptom doći do kaznenog prostora Rijeke. Nogometaši Davora Rupnika fokusirali su se tek na čvrst defanzivni blok i kako sačuvati vlastitu mrežu.

Drugo poluvrijeme donijelo je po jednu zamjenu na svakoj strani, ali isti scenarij na travnjaku. Apsolutnu dominaciju Rijeke i grčevitu borbu Vinkovčana pred svojim vratima. Odličnu su akciju igrači Rijeke izveli u 57. minuti; Kvržić se s desne strane ubacio prema sredini, pa povratno odigrao za Pavičića koji je lijepo gađao donji kut, no Brkić je još jednom sjajno reagirao. A onda velika gužva ispred Sluge. Vojković je ubacio iz kornera, najbolje se u gužvi pred riječkim vratima snašao Kordić koji je primirio loptu, pa je iz okreta poslao pored gola.

Rijeka nije posustajala, gosti su do novog zicera stigli u 82. minuti. Pavičić je izveo slobodan udarac, Puljić bio neometan u skoku, pa sa šest metara zatresao mrežu samo s vanjske strane. Cibalia je u 88. minuti ostala s deset igrača na travnjaku, Tomašević je neopreznim startom zaustavio nalet Čolaka, sudac Marić opravdano ga poslao u svlačionicu. U samoj završnici opasno je izvana opalio Vitaić, lopta je fijuknula pored vratnice.

U zadnjoj minuti sudačke nadoknade - nevjerojatna obrana Sluge. Frane Ikić se našao pred riječkim vratima, pa tukao visoko, ali Sluga loptu odbio u korner.

Cibalia (4-4-2): Brkić - Karamarko, Ikić, Soldo, Rubić - Miličević, Peričić (od 46. Kordić), Vojković, Tomašević - Dabro (od 89. Mamić), Barišić (od 80. Vitaić).
Rijeka (4-2-3-1): Sluga - Raspopović (od 46. Zuta), Punčec, Escoval, Leovac - Capan (od 59. Čolak), Bradarić - Kvržić, Pavičić, Gorgon (od 75. Črnic) - Puljić.
Crveni karton: Tomašević (88 - preoštar start).

Komentara 9

AN
antitovari
18:55 13.05.2018.

A sad jogurti....nebo se plavi,bjeli se Zagrebgrad, Maksimir slavi, prvi smo prvi sad, plavi,plaaavi ! Iz nasih grla sve je jaci zvon ,Dinamo je pravi , Dinamo je praaavi sampion !

AN
antitovari
19:10 13.05.2018.

Nije mi jasno kakve sanse je reka imala da obrani naslov? Bas nikakve , to su bili samo pusti novinarski snovi. Ni jogurti nece bit prvaci jos jako jako dugo.....

Avatar Celzijus
Celzijus
22:56 13.05.2018.

Kaj se bodovi trže za sitnu lovu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije